Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 21. listopadu 2018

Opava - Vloupání do bytu na ulici Nákladní v Opavě a další... (5 případů) 

Při krádeži radiátorů z opavského rekonstruovaného bytu byl zadržen pachatel

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže místnímu 24letému muži, neboť tento se v brzkých ranních hodinách 16. listopadu letošního roku, po vytlačení dveří, vloupal do neobývaného a v této chvíli rekonstruovaného bytu v jednom z činžovních domů na ulici Husové v Opavě. Zde se pokusil odcizit dva plechové radiátory v hodnotě 5 tisíc korun, přičemž na zařízení způsobil škodu ve výši jednoho tisíce korun. Při svém protiprávním jednání majetkového charakteru však byl přistižen a zadržen majitelem domu a následně byl předán přivolané službu konající policejní hlídce. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále prokázáno, že se u tohoto muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který vykonal v květnu roku 2016. Jeho případná další obdobná trestná činnost je předmětem dalšího prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Neznámá osoba odcizila v ludgeřovické restauraci mobilní telefon

Chvíli po čtvrté hodině ranní 17. listopadu 2018 doposud neznámý pachatel odcizil v místním pohostinství v obci Ludgeřovice, část Vráblovec mobilní telefon značky Huawei P20 Lite růžové barvy v hodnotě téměř 7 a půl tisíce korun. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak poškozená 24letá žena z Hlučínska si jej ponechala volně odložený na stole, čehož tedy využila neznámá osoba a dopustila se tak přečinu krádeže. Celou záležitostí se nyní zabývají policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného telefonního přístroje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do bytu na ulici Nákladní v Opavě

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se mohl dopustit neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 11. do 17. listopadu 2018 vloupal do jednoho z bytů na ulici Nákladní v Opavě. Poškozenému 42letému muži z Opavy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 95 tisíc korun, a to odcizením dvou kytar a finanční částky na hotovosti. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených hudebních nástrojů či finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Krádež zboží v ludgeřovické prodejně má na svědomí 21letý muž v pátrání

Policisté z hlučínského Obvodního oddělení dne 20. listopadu 2018 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 21letému muži z Ostravy, neboť tento chvíli před třetí hodinou odpolední téhož dne odcizil v prodejně na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice zboží v hodnotě 336 korun. Tento muž vzal z prodejních prostor láhev alkoholu, se kterou bez úhrady prošel pokladní zónou a při odchodu z prodejny láhev otevřel a ihned jí začal pít. Po zadržení pracovníky prodejny byla na místo protiprávního jednání majetkového charakteru přivolána službu konající policejní hlídka z místně příslušného Obvodního oddělení v Hlučíně, která lustracemi v dostupných evidencích zjistila, že po 21letém muži je vyhlášeno celostátní pátrání Okresním soudem v Ostravě v souvislosti s vydaným příkazem k zatčení. Dále bylo prokázáno, že se u tohoto muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného jednání dopustil i přesto, ačkoli byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě k výkonu trestu obecně prospěšných prací o výměře 300 hodin. Po provedených nutných procesních úkonech byl shora jmenovaný recidivista umístěn v policejní cele a v dopoledních hodinách následujícího dne byl eskortován k soudci ostravského Okresního soudu k dalšímu opatření.

Vloupání do motorových vozidel v Opavě

Doposud neznámý pachatel v noční době z 19. na 20. listopadu letošního roku spáchal na parkovišti ulice Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin krádeže tím, že se vloupal do nákladního prostoru zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla tovární značky Volkswagen Transporter, odkud odcizil elektrické bourací kladivo značky Bosch modré barvy v hodnotě 6 tisíc korun.

Ve stejné době a stejným způsobem se na ulici Na Potůčku v Opavě doposud neznámá osoba vloupala i do osobního motorového vozidla tovární značky Seat Cordoba, které prohledala, nic neodcizila, na zařízení však způsobila škodu ve výši 2 tisíce korun. Dvěma poškozeným mužům ve věku 45 a 47 let z Opavy tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 8 tisíc korun. Tyto případy majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či osob pachatelů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 21. listopadu 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem