Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 20. listopadu 2014

Opava - 58letý muž z Budišova nad Budišovkou okradl na ulici Březinové v Opavě 75letého muže a další...(5 případů) 

 

Poškození mléčného přístroje na parkovišti před hlučínským supermarketem

Dne 19. listopadu 2014 policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v blíže neupřesněné době ze dne 18. na 19. listopadu letošního roku úmyslně poškodil tak zvaný mlékomat, který se nachází na parkovišti u supermarketu na ulici Opavské v Hlučíně. Jednáním neznámé osoby či osob byly poškozeny plexisklové dvířka na výdej mléka, ovládání výdeje, venkovní teploměr, elektronický displej a další příslušenství, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 13 tisíc korun.


Poškození fasády domu a garáže na ulici Hozovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách

V době kolem půl sedmé ráno dne 19. listopadu 2014 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Hozovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách přečin poškození cizí věci. Policisté z obvodního oddělení v Opavě tak šetří oznámený případ, kdy z dosud přesně nezjištěných příčin neznámá osoba úmyslně vhodila 4 plastové sáčky naplněné zelenou barvou do prostranství jednoho z domů, přičemž rozstříknutím barvy došlo k poškození fasády domu a garáže, garážových vrat, dlažby a chodníku, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku vyčíslena na částku ve výši 50 tisíc korun.


21letý muž z Opavy zcizoval zboží v opavském obchodním centru

Dne 19. listopadu letošního roku policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 21letému muži z Opavy, neboť tento těsně před polední dobou téhož dne odcizil v jedné z prodejen v obchodním centru na ulici U Fortny v Opavě volně vystavené zboží. Aniž by uhradil celkovou finanční částku ve výši přes 1.500 korun za svetr, tašku, mikinu a opasek, tak prošel pokladní zónou, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán opavským policistům, kteří lustracemi v dostupných evidencích zjistili, že se u výše jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě, mimo jiné přečin krádeže, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce 2 let, který vykonal v červnu letošního roku.


Vítkovští policisté šetří vloupání do hangáru Technických služeb města Vítkova

V noční době ze dne 18. na 19. listopadu 2014 neznámý pachatel vstoupil do oploceného a řádně uzamčeného areálu Technických služeb na ulici Dělnické ve Vítkově, přičemž se následně vloupal do plechového hangáru, odkud odcizil 4 kusy křovinořezů různých značek a typů v celkové hodnotě 48 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, sdělit na vítkovské policejní telefonické číslo 974 737 711.


58letý muž z Budišova nad Budišovkou okradl na ulici Březinové v Opavě 75letého muže

V pozdních večerních hodinách dne 18. listopadu 2014 telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 poškozený 75letý muž z Opavska, že byl v době kolem 22:00 hodin téhož dne na ulici Březinové v Opavě okraden ze strany mu neznámého muže, který poté utekl neznámo kam. Po oznámení začali případ šetřit policisté z obvodního oddělení v Opavě, kteří od oznamovatele zjistili, že mu byla vytržením z ruky odcizena peněženka s finanční částkou na hotovosti ve výši 2.100 korun a s různými osobními doklady. Sdělením popisu možného pachatele výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru byly o celé záležitosti vyrozuměny službu konající hlídky v rámci územního odboru PČR v Opavě. Přibližně půl hodiny po půlnoci následujícího dne si policejní hlídka z Hradce nad Moravicí všimla v obci Branka u Opavy muže, který jde po silnici ve směru od Opavy a tento odpovídal popisu osoby, která se na opavské ulici Březinova měla dopustit přečinu krádeže. Z tohoto důvodu zakročující policisté vyzvali neznámou osobu k prokázání totožnosti, a poněvadž jim nebyl předložen žádný věrohodný průkaz či doklad, předvedli tuto osobu na svou hradeckou policejní služebnu. Zde byl v neznámé osobě zjištěn 58letý muž z Budišova nad Budišovkou, který se ke své trestné činnosti v Opavě doznal. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

 

Opava 20. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem