Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. května 2016

Opava - Desetiletý chlapec z Opavy utrpěl popáleniny v obličeji jednáním dosud neznámého mladíka a další... (5 případů) 

 

Dopravní nehoda s těžkým zraněním řidiče automobilu na katastru obce Strahovice

Dne 30. dubna 2016 kolem půl 8 ranní řídil 43letý muž polské národnosti své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia ve směru jízdy od Krzanowic v Polsku k obci Strahovice, přičemž bezprostředně po projetí hranice České republiky a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo mimo silnici na travnatý pás, najel na pařez, narazil do dřevěných laviček posezení a do sloupu veřejného osvětlení. Po střetu se automobil převrátil na bok a celková hmotná škoda na majetku byla následně vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 200 tisíc korun. Výše jmenovaný muž utrpěl zranění těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření, ošetření a hospitalizace ve Slezské nemocnici v Opavě. Orientační dechová zkouška nebyla vzhledem ke zranění u řidiče provedena, byl u něj nařízen odběr krve ke zjištění, zda v době dopravní nehody nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinými návykovými látkami. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v Kravařích

Dne 1. května letošního roku po čtvrté hodině ráno řídil 19letý místní muž po ulici Tyršové v Kravařích osobní motorové vozidlo tovární značky BMW ve směru od obce Štítina, kdy při jízdě dostal smyk, vjel vpravo na chodník a postupně narazil do kovového stojanu s dlažbou, do dvou svislých dopravních značek, do kovového stožáru a do dřevěné lavičky. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 64 tisíc korun, přičemž ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Odborné měření dechovými zkouškami vyznělo u tohoto muže pozitivně s naměřenými hodnotami okolo 1,3 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali mu řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Případy úmyslných poškození zaparkovaných automobilů prověřují opavští policisté

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustily doposud neznámé osoby na dvou rozdílných místech Statutárního města Opavy. V prvním případě neznámý pachatel nebo pachatelé v nočních hodinách z 29. na 30. dubna letošního roku úmyslně poškodil či poškodili dvě zaparkovaná osobní motorová vozidla na ulici Osvobození v Opavě-Kylešovicích. Škoda ve výši 4 tisíce korun byla způsobena poškrábáním laku karosérie osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia a poškozením laku karosérie vozu tovární značky Ford Mondeo vznikla škoda ve výši 6 tisíc korun.

V nočních hodinách následujícího dne, tedy z 30. dubna na 1. května, byla obdobná trestná činnost spáchána na ulici Jaselské v Opavě. Zde došlo k úmyslnému rozbití zpětných zrcátek a k poškození laku karosérií osobních automobilů továrních značek Peugeot 206, Fiat Stilo a Škoda Fábia. Celková hmotná škoda na majetku v těchto případech činí nejméně 13 tisíc korun.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů je možno kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

 

Opavští policisté a kriminalisté prověřují oznámený případ pokusu znásilnění

Dne 1. května 2016 přijali policisté z opavského obvodního oddělení oznámení 27leté ženy z Opavy, že v době kolem třetí hodiny ranní téhož dne byla fyzicky napadena ze strany neznámého pachatele na křižovatce ulic Olomoucká a Náměstí Slezského odboje v Opavě, přičemž byla udeřena do obličeje. Následně jí tento neznámý muž za vlasy odtáhl do křoví v přilehlém parku, kde jí povalil na zem a osahával jí na různých částech těla. Poškozená žena se tomuto protiprávnímu jednání intenzivně bránila, hlasitě křičela, kopala kolem sebe a po několika minutách se jí podařilo agresivního muže odstrčit a utéci na blízkou zastávku městské hromadné dopravy. Výše jmenovaná žena tak utrpěla zranění lehčího charakteru, spočívající v různých oděrkách, s dobou léčení do jednoho týdne a v této chvíli se celá záležitost prověřuje jako přečin znásilnění ve stádiu pokusu. Opavští policisté a kriminalisté v této souvislosti žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele a jakékoli informace, které by vedly k řádnému objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Desetiletý chlapec z Opavy utrpěl popáleniny v obličeji jednáním dosud neznámého mladíka

V době před půl pátou odpolední prvního květnového dne letošního roku došlo na dětském hřišti ve vnitrobloku ulic Antonína Sovy a Kollárova v Opavě-Kateřinkách k popálení 10letého chlapce. V té chvíli doposud neznámý hoch či mladík stříkl proti poškozenému sprej, který zároveň zapálil zapalovačem a následný plamen chlapce popálil na krku a ve tváři. Jeho zranění si nutně vyžádalo lékařské vyšetření, ošetření a hospitalizaci v opavské Slezské nemocnici s dobou léčby minimálně sedmi dnů. Opavští policisté nyní intenzivně celou záležitost prověřují a kdykoli na telefonním čísle 974 737 651 nebo na bezplatné lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158 přijmou jakékoli svědectví, které by vedlo ke zjištění neznámého útočníka, k důvodu jeho počínání případně k dalším potřebným informacím důležitým pro řádné zadokumentování a vyšetření této události.

 

 

Opava 2. května 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem