Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 18. června 2015

Opava - Vloupání do dodávkových automobilů na Opavsku 

 

Vloupání do dodávkových automobilů na Opavsku

Osoby páchající majetkovou trestnou činnost se v poslední době na teritoriu opavského okresu kromě zcizování jízdních kol, kapesních krádeží a vloupání do různých objektů zaměřují i na zaparkovaná motorová vozidla. Protiprávním jednáním jsou napadeny nejen osobní automobily, kdy přes okna dveří a zavazadlového prostoru lze vidět, co se ve voze nachází, ale předmětem zájmů pachatelů jsou i dodávková motorová vozidla a nákladní automobily.

Policisté a kriminalisté z územního odboru Policie České republiky v Opavě dne 17. června letošního roku přijali hned dvě oznámení o vloupání do dodávkových automobilů na Opavsku. K oběma skutkům došlo v noční době z 16. na 17. června, a to v obci Kozmice a v Opavě.

Hlučínští policisté z obvodního oddělení tak prověřují případ, který se stal na parkovišti naproti restaurace „U krokodýla“ na ulici Hlavní v Kozmicích, kdy doposud neznámý pachatel po vypáčení zámku nákladního prostoru vozu značky Iveco Daily odcizil elektrocentrálu v hodnotě 15 tisíc korun.
Na parkovišti u ubytovny „Slunečnice“ na ulici U Dráhy v Opavě-Kateřinkách došlo k vloupání do dvou zde zaparkovaných vozidel továrních značek Mercedes Vito a Iveco Daily, ze kterých bylo odcizeno stavební nářadí jako je křížový laser, rozbrušovačka, bourací kladivo, příklepová vrtačka, vše v plastových kufrech a prodlužovací elektrický kabel na plastovém bubnu. Celková hmotná škoda na majetku tak byla poškozenými organizacemi vyčíslena na finanční částku ve výši více jak 67 tisíc korun. Tuto záležitost nyní prověřují policisté z opavského obvodního oddělení pro přečin krádeže. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na opavské policejní telefonní číslo 974 737 651.


Opava 18. června 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem