Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 17. června 2016

Opava - Případ loupežného přepadení na ulici Olomoucké v Opavě objasněn a další... (6 případů) 

 

Úmyslné poškození skluzavky na dětském hřišti v obci Ludgeřovice

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustila doposud neznámá osoba tím, že úmyslně rozřezala pásový skluz, a to na veřejném dětském hřišti na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice. Ke skutku došlo v blíže neustanovené době mezi 9. a 13. červnem letošního roku, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 25 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

 

Případ loupežného přepadení na ulici Olomoucké v Opavě objasněn

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání místního 28letého muže jako obviněného ze spáchání zločinu loupeže, kterého se měl dopustit tím, že ve večerních hodinách dne 10. června 2016 na chodbě ubytovny činžovního domu na ulici Olomoucké v Opavě fyzicky úderem zezadu napadl 55letého muže, který upadl na zem a v době jeho bezvědomí mu ze zadní kapsy kalhot odcizil peněženku se stravenkami, s finanční částkou na hotovosti a s různými osobními doklady. Poškozenému muži tak bylo způsobeno zranění lehčího charakteru s lékařským vyšetřením a ošetřením ve Slezské nemocnici a zároveň mu vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 3 700 korun. Případ na základě místní a osobní znalosti prostředí, obyvatel a trestné činnosti majetkového charakteru objasnili policisté z obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a případné další protiprávní jednání shora uvedeného muže je nadále v prověřování a ve vyšetřování.

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na katastru obce Klokočov

V době kolem půl jedenácté večerní 13. června 2016 řídil 46letý muž z Vítkovska osobní motorové vozidlo tovární značky Jeep Grand po účelové komunikaci mezi obcemi Klokočov a Čermná ve Slezsku, přičemž z dosud přesně nezjištěných příčin a v podnapilém stavu sjel ze silnice a narazil do betonového sloupu vysokého elektrického napětí. Tento přerazil a sloup vláčel několik metrů, přičemž došlo k přerušení dodávky elektrické energie do okolních staveb a obydlí. Ke zranění výše uvedeného muže ani jiných osob nedošlo a odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že v době jízdy byl řidič pod vlivem alkoholu, poněvadž nadýchal více jak 1,6 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování vítkovskými policisty a policisty ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě a zjišťuje se, zda byla naplněna skutková podstata přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky případné i jiná trestná činnost, například poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

 

Případy vloupání do stavební buňky na břehu řeky Opavy a vloupání do opavské restaurace

Policisté z obvodního oddělení v Opavě v současné chvíli prověřují případy vloupání do dvou objektů ve Statutárním městě Opava.

Přečinu krádeže se tak v noční době z 13. na 14. června 2016 dopustil doposud neznámý pachatel tím, že po odstranění zámku dveří vnikl do skladovací stavební buňky, která se nachází na pravém břehu řeky Opavy, a to v místě pod nábřežím u budovy Základní školy na ulici Ochranové, odkud odcizil osm litrových láhví alkoholu značky Rum Božkov, dvanáct litrových láhví značky Zelená Božkov, devět litrových láhví značky Jablko Božkov a mixážní pult, vše v celkové hodnotě 16 a půl tisíce korun.

Rovněž dosud neznámá osoba po vypáčení dveří vnikla do restauračního baru na ulici Krnovské, ze kterého odcizila notebook a finanční částky na hotovosti v různých bankovkách a mincích, čímž vznikla celková hmotná škoda ve výši vyšší jak 36 tisíc korun. K tomuto skutku došlo v brzkých ranních hodinách dne 15. června letošního roku.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí a finančních prostředků lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Chvíli po čtvrté hodině odpolední dne 15. června 2016 byla opavská policejní hlídka vyslána do restaurace v obchodním centru na ulici U Fortny v Opavě, kde se má nacházet silně podnapilý muž. Po tomto oznámení policisté na místě od obsluhy provozovny zjistili, že 46letý muž z Opavska si zde objednal a zkonzumoval jídlo a pití v hodnotě 221 korun a bez úhrady chtěl odejít. V tomto případě by se dopustil přestupku proti majetku. Vzhledem k tomu, že pachatel tohoto protiprávního jednání byl v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 5,7 promile alkoholu v dechu), bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.

 

Odcizení party stanu z areálu hřiště na Vítkovsku

Policisté z obvodního oddělení ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v noční době z 15. na 16. června letošního roku odcizil z volně přístupného hřiště ve Vítkově, části Lhotka postavený party stan o rozměrech 10 x 5 metrů zeleno-bílé barvy v hodnotě 19 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

 

 

Opava 17. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem