Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. října 2014

Opava - 15letý mladík zemřel u Otic pod koly osobního vlaku a další...(8 případů) 

 

Tragická dopravní nehoda dodávkového automobilu u Neplachovic

Dne 14. října 2014 po deváté hodině večerní řídil 27letý muž z Bílovce, okres Nový Jičín nákladní motorové vozidlo tovární značky Ford Transit ve směru jízdy z obce Malé Heraltice na obec Neplachovice, část Zadky, kdy na místě spolujezdce seděl i 26letý muž z Frýdeckomístecka. Z doposud přesně nezjištěných příčin u soukromého objektu obalovny došlo k vyjetí automobilu vlevo mimo vozovku a k nárazu do několika vzrostlých listnatých stromů. Při dopravní nehodě utrpěl spolujezdec zranění lehčího charakteru a byl sanitním vozidlem RZS převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Řidiči automobilu však bylo způsobeno zranění neslučitelné se životem, kterému na místě podlehl. Přivolaný opavský policejní psovod provedl kontrolu bezprostředního okolí, a to v souvislosti s možným výskytem dalších spolucestujících, což se nepotvrdilo. U spolujezdce byla po poučení provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem, u zemřelého řidiče byl nařízen odběr krve při zdravotní pitvě. Celková hmotná škoda na motorovém vozidle a na stromech byla vyčíslena na finanční částku ve výši 103 tisíc korun. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


15letý mladík zemřel u Otic pod koly osobního vlaku

Dne 14. října 2014 po 18. hodině došlo na železniční trati na katastru obce Otice, část Rybníčky k tragické události. V té době 45letý muž z Opavska řídil osobní vlak ze železniční stanice ČD Opava-východ do železniční stanice v Hradci nad Moravicí, kdy mu bezprostředně do kolejiště vstoupila neznámá osoba. I před okamžité brždění se však nepodařilo vlak zastavit a došlo tak ke střetu s tělem později zjištěného 15letého mladého muže z Opavy, který utrpěl zranění neslučitelná se životem, jímž na místě podlehl. Ve vlaku cestovalo přibližně 50 cestujících, přičemž k jejich zranění nedošlo a orientační dechová zkouška vyzněla u strojvedoucího negativně. U zemřelého byla nařízena zdravotní pitva a celá nešťastná událost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů. Podle prvotních indicií se jedná o sebevraždu, kdy případná účast jiné osoby nebyla zjištěna. Na vlaku škoda způsobena nebyla a provoz drážní dopravy byl obnoven ve 20:30 hodin téhož dne.

 

 

Únik oxidu uhelnatého v bytě na ulici Jánské v Opavě

Dne 14. října 2014 po půl deváté večerní byla policejní hlídka z obvodního oddělení v Opavě vyslána do jednoho z činžovních domů na ulici Jánské v Opavě, kde mělo dojít k úniku oxidu uhelnatého. Jak bylo po příjezdu policistů na místo zjištěno, tak se zde již nacházeli hasiči HZS Opava a sanitní vozidlo RZS s lékařským personálem, který ošetřoval 48letého muže a 61letou ženu, a to z důvodu jejich intoxikace. Muž byl poté převezen do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě a žena byla preventivně k pozorování hospitalizována v opavské Slezské nemocnici. Příčinou úniku oxidu uhelnatého byla technická závada na kombinovaném plynovém kotli, umístěného v koupelně jednoho z bytů. Ke zranění žádných jiných osob nedošlo, evakuace obyvatel nebyla nutná a škoda způsobena nebyla.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Poštovní v Dolním Benešově

V době před desátou hodinou dopolední dne 14. října 2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Poštovní v Dolním Benešově přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Hyundai Santa Fé. Rozbitím okna způsobil škodu ve výši 8 tisíc korun a odcizením příruční tašky s různými razítky, peněženkou s finanční částkou na hotovosti 16 a půl tisíce korun a s různými osobními doklady a s platební kartou vznikla poškozenému 56letému muži škoda ve výši 21 tisíc korun. Celková hmotná škoda na majetku tak činí 29 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli poznatky, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a dokladů, lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na policejní číslo 974 737 701.


40letý muž z Opavy v červnu odcizil peněženku z volně odložené kabelky

Opavští policisté v těchto dnech objasnili případ přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ke kterému došlo v pozdních večerních hodinách na konci měsíce června letošního roku v objektu venkovního posezení restaurace na ulici Wolkerové v Opavě-Kateřinkách. Tehdy neznámý pachatel z volně odložené kabelky poškozené 28leté ženy z Opavy odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti ve výši 1 tisíc korun, s osobními doklady a s platební kartou. Jako pachatel shora uvedené trestné činnosti byl ustanoven 40letý muž z Opavy, který se ke svému protiprávnímu jednání a chování majetkového charakteru doznal a jenž způsobil celkovou škodu ve výši 1.500 korun.


Krádež benzínu z osobního automobilu na ulici ČSA v Budišově nad Budišovkou

Vítkovští policisté v těchto dnech prošetřují případ krádeže benzínu z osobního motorového vozidla značky Dacia Logan, které bylo zaparkováno ve dvoře chráněného bydlení na ulici ČSA v Budišově nad Budišovkou. Přečinu krádeže se doposud neznámý pachatel dopustil v blíže nezjištěné době od odpoledních hodin 11. do ranních hodin 12. října letošního roku, a to úmyslným proražením palivové nádrže. Odcizením 30 litrů benzínu Natural 95 a poškozením nádrže vznikla soukromé organizaci z Dolních Životic celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 2.600 korun.

 

 

27letý muž z Nového Jičína zpronevěřil v opavském baru finanční prostředky

Dne 13. října 2014 policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu zpronevěry, kterého se měl dopustit 27letý muž z Nového Jičína, neboť jako zaměstnanec jednoho z opavských barů, po ukončení provozní doby v ranních hodinách dne 11. října letošního roku, řádně neodvedl tržbu svému zaměstnavateli, přičemž si neoprávněně ponechal část denní tržby a rezervní limit v celkové výši přes 29 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Opavská policejní hlídka zajistila v centru města silně podnapilého muže

Těsně před polednem dne 13. října 2014 opavská hlídka Policie České republiky při svém běžném výkonu služby zjistila, že na chodníku poblíž křižovatky ulic Pekařská a Nákladní v centru města Opavy leží nějaký muž. Následně bylo zjištěno, že se jedná o 38letého muže z Opavy, který nemá zdravotní potíže, ale je v silně podnapilém stavu. Vzhledem k tomu, že svým jednáním budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích lidí a bezprostředně ohrožoval svůj život, zdraví a BESIP, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě. Poněvadž se však muž při služebním zákroku začal chovat velmi agresivně a arogantně a hrozilo napadení policistů i kolemjdoucích osob, byly použity donucovací prostředky a poté byl eskortován do areálu Psychiatrické nemocnice v Opavě k lékařskému vyšetření, ošetření a hospitalizaci s vystřízlivěním. Následnou orientační dechovou zkouškou mu byla zjištěna hodnota přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v šetření, přičemž v této chvíli je spisový materiál veden jako přestupek proti veřejnému pořádku.

 

 

Opava 15. října 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem