Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. prosince 2017

Opava - Neoprávněné vniknutí do rodinného domu v Hlučíně a krádež finančních prostředků a další... (4 případy) 

Odcizení zpětných zrcátek z osobního automobilu v Hlučíně

Z 12. na 13. prosince 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici J. Seiferta v Hlučíně přečin krádeže tím, že ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky BMW odcizil skla z obou venkovních zpětných zrcátek, čímž vznikla poškozené soukromé firmě z Ostravy celková hmotná škoda na majetku ve výši 16 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Neoprávněné vniknutí do rodinného domu v Hlučíně a krádež finančních prostředků

Dne 13. prosince letošního roku policisté z hlučínského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustila doposud neznámá osoba tím, že kolem jedenácté hodiny dopolední téhož dne nezajištěnými vchodovými dveřmi vstoupila do jednoho z rodinných domů na ulici Požárnické v Hlučíně, části Bobrovníky. Z obytných prostor následně odcizila volně odloženou peněženku s finanční hotovostí, s různými osobními doklady, se zbrojním průkazem a s platebními kartami, čímž vznikla poškozeným manželům celková hmotná škoda na majetku ve výši 16 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a tedy k řádnému objasnění celé záležitosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do stodoly v obci Holasovice, část Kamenec

V blíže neustanovené době od 11. listopadu do 13. prosince tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Holasovice, část Kamenec přečin krádeže tím, že se vloupal do stodoly za pozemkem jednoho z rodinných domů, odkud odcizil dva stavební kompresory na kolečkách, dva velké stavební elektrorozvaděče, jeden malý stavební rozvaděč, část stavební omítačky a dva kusy elektroinstalačního kabelu o délkách 20 a 50 metrů, čímž byla poškozené právnické osobě z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 200 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Vloupání do kanceláře v obci Čermná ve Slezsku

Od odpoledních hodin 13. prosince 2017 do brzkých ranních hodin následujícího dne se doposud neznámý pachatel vloupal do kanceláře v oploceného areálu soukromé společnosti v obci Čermná ve Slezsku, ze které odcizil příruční pokladnu s finanční částkou na hotovosti 120 tisíc korun a poškozením zařízení způsobil škodu ve výši 7 tisíc korun, vše ke škodě soukromé právnické osobě z Opavska. Tento přečin krádeže a přečin poškození cizí věci nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace k možné osobě pachatele, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Opava 15. prosince 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem