Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. ledna 2019

Opava - Na katastru obce Chuchelná došlo ke srážce osobního vlaku s osobou a další... (4 případy) 

Odcizení mobilního telefonu z kulturního sálu v obci Háj ve Slezsku

V brzkých ranních hodinách 12. ledna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v kulturním sále místního hotelu na ulici Antonína Vaška v obci Háj ve Slezsku přečin krádeže tím, že využil chvilkové nepozornosti 26letého místního muže a ze stolu mu odcizil jeho volně odložený mobilní telefon značky iPhone 8 černé barvy v hodnotě 13 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného telefonního přístroje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Na katastru obce Chuchelná došlo ke srážce osobního vlaku s osobou

Patnáct minut po desáté hodině večerní 12. ledna 2019 byla místně příslušná policejní hlídka z Obvodního oddělení v Kravařích vyslána k železniční trati v blízkosti ulice Družstevní v obci Chuchelná, kde mělo dojít ke srážce vlaku s neznámou osobou. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se již v sanitním vozidle nachází zraněný muž, který je v péči zdravotníků a jenž byl následně převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Podle vyjádření přítomného lékaře utrpěl 62letý muž z Opavska krvácející zranění na hlavě, přičemž dle jeho slov nebyl tento zraněný muž v bezprostředním ohrožení života, byl však zcela zjevně pod vlivem alkoholických nápojů. Provedeným šetřením bylo dále zjištěno, že osobní vlak vyjel chvíli po dvaadvacáté hodině z vlakového nádraží v Chuchelné ve směru do železniční stanice v Kravařích, kdy krátce po rozjezdu strojvedoucí spatřil na kolejích klečící osobu. Ač ihned použil rychlobrzdu, přesto nedokázal motorový vůz ubrzdit a došlo tak ke střetu mezi levou přední části lokomotivy s tělem muže. Provoz byl na dané železniční trati obnoven přibližně po hodině a půl, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kravařských policistů a opavských kriminalistů.

Silniční kontrola silně podnapilé řidičky osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 52leté ženě z Opavy, neboť tato byla kolem půl osmé podvečerní 13. ledna tohoto roku stavěna a kontrolována na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách jako řidička osobního motorového vozidla tovární značky Mitsubishi, ač byla v době jízdy v silně podnapilém stavu a má v současné chvíli vysloven zákaz řízení. Výše uvedené protiprávní jednání bylo zjištěno službu konající policejní hlídkou, přičemž odborné měření dechovými zkouškami vyznělo u ženy pozitivně s naměřenými hodnotami okolo 2,5 promile alkoholu v dechu a lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že Okresní soud v Opavě jí stanovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do října roku 2022.

Zajištění silně podnapilého muže na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění

Chvíli po půl desáté večerní 13. ledna 2019 službu konající policejní hlídka z opavského Obvodního oddělení zajistila před areálem železniční stanice Opava-východ na ulici Jánské v Opavě 31letého muže z Ostravy, který v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a bezprostředně tak ohrožoval svůj život a zdraví. Vzhledem k tomu, že orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu větší jak 3,2 promile alkoholu v dechu, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále prošetřována jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Opava 15. ledna 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem