Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 14. ledna 2015

Opava - 28letý muž z Budišova nad Budišovkou vylákal cennosti na poškozené 58leté ženě a další... (3 případy) 

 

Střešní krytinu z velkohoštické myslivecké chaty odcizil 27letý muž z Kravař

Policisté z obvodního oddělení v Kravařích dne 13. ledna 2015 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se mohl dopustit 27letý muž z Kravař tím, že v prvním lednovém týdnu tohoto roku odcizil ze střechy myslivecké chaty a z jejího přístavku, kdy tyto objekty se nacházejí na katastru obce Velké Hoštice, krytiny skládající se z hliníkových plechů, přičemž poškodil další plechy a dřevěné zábradlí venkovního schodiště. Způsobená celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou velkohoštickou mysliveckou organizací vyčíslena na finanční částku ve výši 7 tisíc korun. U shora jmenovaného muže se rovněž jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kravařských policistů, kteří případ objasnili na základě místní a osobní znalosti dané problematiky a osob páchajících toto protiprávní jednání.


Opavští policisté prověřují případ výtržnictví 35letého muže v restauračním zařízení

Dne 13. ledna letošního roku policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se mohl v restauraci na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách dopustit 38letý muž z Opavy tím, že v odpoledních hodinách téhož dne se pokusil bezdůvodně fyzicky napadnout jednoho z hostů. Vzhledem k tomu, že napadený 35letý muž z Opavy možný úder pěstí do obličeje vykryl, tak nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob. Až do příjezdu přivolané opavské policejní hlídky se prvně jmenovaný muž neustále choval arogantně, agresivně a vulgárně nadával poškozenému muži i ostatním přítomným hostům restaurace. Celá záležitost je nadále v prověřování, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že u podezřelého muže by se jednalo o recidivu, poněvadž by se přečinu výtržnictví dopustil opakovaně, kdy byl za toto protiprávní jednání pravomocně odsouzen a potrestán rozhodnutím Okresního soudu v Opavě k výkonu obecně prospěšných prací ve výměře 350 hodin, které již vykonal.

 

 

28letý muž z Budišova nad Budišovkou vylákal cennosti na poškozené 58leté ženě

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu, kterého se dopustil 28letý muž z Budišova nad Budišovkou. Tento v místě trvalého bydliště 58leté ženy z Budišova nad Budišovkou na ní podvodně vylákal finanční částku na hotovosti, šperky ze žlutého kovu a elektrické nářadí v celkové hodnotě bezmála 23 tisíc korun. Skutek se stal těsně před vánočními svátky loňského roku a shora jmenovaný muž si cennosti od poškozené ženy vzal pod záminkou zprostředkování prodeje a nákupu uhlí. Do současné chvíle však slibované uhlí nedodal a rovněž nevrátil výše uvedené věci. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

 

 

Opava 14. ledna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem