Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 14. července 2016

Opava - Z majetkové trestné činnosti v Opavě obvinil policejní komisař 36letého muže z Ostravy a další... (2 případy) 

 

Z majetkové trestné činnosti v Opavě obvinil policejní komisař 36letého muže z Ostravy

V těchto dnech policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 36letého muže z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, kterých se dopustil tím, že v průběhu měsíce června a na začátku měsíce července letošního roku na území Statutárního města Opavy odcizoval jízdní kola a další cenné věci, které bývaly volně odložené na různých místech nebo uschované v kolárnách, v kočárkárnách, ve sklepních místnostech, v boxech a v kójích.

Tak například z 13. na 14. června odcizil z přízemní chodby bytového domu na ulici Na Rybníčku zde uzamčené jízdní kolo v hodnotě 4 tisíce korun. V době mezi 22. a 24. červnem se vloupal do sklepní kóje v jednom z činžovních domů na ulici Havlíčkové, ze které odcizil lankovými zámky uzamčené pánské crossové jízdní kolo v hodnotě přes 11 tisíc korun. V dopoledních hodinách dne 24. června odcizil ze dvora areálu Okresního sodu na ulici Olomoucké ke stojanu na jízdní kola uzamčené jízdní kolo v hodnotě 20 tisíc korun. Začátkem července odcizil z řádně nezajištěného sklepního boxu v bytovém domě na ulici Bezručovo náměstí neuzamčené pánské trekkingové jízdní kolo v hodnotě 3 tisíce korun a zde uzamčené elektro kolo v ceně 45 tisíc korun. Z 3. na 4. dne tohoto měsíce se vloupal do sklepní místnosti činžovního domu na ulici Kolářské, odkud odcizil jízdní kolo, tři kusy DVD přehrávačů, dva přijímače digitálního televizního signálu (set-top boxy), elektrickou vrtačku a rybářské potřeby, vše v hodnotě téměř 7 tisíc korun.

Výše uvedený obviněný muž svým protiprávním jednáním majetkového charakteru způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši více jak 90 tisíc korun a jedná se u něj o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 20 měsíců, který si vykonal na jaře loňského roku. Jeho případná další trestná činnost je i nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kteří úzce spolupracují se svými ostravskými kolegy.

 

Odcizení peněženky z kosmetického salónu na ulici Kolářské v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v průběhu dne 13. července letošního roku v kosmetickém salónu na ulici Kolářské v Opavě přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil nepozornosti poškozené 19leté ženy z Opavska a odcizil její volně odloženou dámskou peněženku, ve které byla platební karta, finanční hotovost 4 300 korun, různé osobní doklady, slevové karty obchodních řetězců a poukazy na sportovní či kulturní akce v hodnotě 500 korun. Tento případ majetkové trestné činnosti prověřují policisté z opavského obvodního oddělení, kteří kdykoli přijmou jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651.

 

 

Opava 14. července 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem