Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 13. května 2016

Opava - Výjezdy policejních pyrotechniků na Opavsko a další... (3 případy) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na katastru obce Zlatníky

Dne 12. května 2016 kolem šesté hodiny ranní řídil 41letý muž z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky Suzuki Swift ve směru jízdy z Opavy na obec Zlatníky, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, sjel do silničního příkopu a zde narazil do vzrostlého stromu, který přelomil. Automobil zůstal stát na poli, přičemž ke zranění řidiče nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 35 tisíc korun. Při prověřování celé záležitosti provedli policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě u shora uvedeného muže odborná měření dechovými zkouškami, která vyzněla pozitivně s naměřenými hodnotami okolo 2,4 promile alkoholu v dechu. Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Nerudové v Opavě

V průběhu dne 12. května 2016 se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Nerudové v Opavě přečinu krádeže tím, že se vloupal do nákladového prostorou zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer, odkud odcizil elektrickou řetězovou pilu, elektrickou úhlovou brusku a okružní elektrickou ruční pilu, čímž poškozené soukromé firmě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 10 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného pracovního nářadí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na číslo opavského policejního obvodního oddělení 974 737 651.

 

Výjezdy policejních pyrotechniků na Opavsko

V průběhu dne 12. května letošního roku byli ve dvou případech na Opavsko přivoláni policejní pyrotechnici z Expozitury ve Frýdku-Místku k bezpečnému znehodnocení nálezu nevybuchlé munice pocházející z období 2. světové války.

V osm hodin ráno na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 40letý muž z Opavska, že při výkopových pracích na ulici Lípové v obci Bolatice, část Borová nalezli pracovníci dvě velké nábojnice a taky další blíže neidentifikovatelné kovové předměty. Po řádném průzkumu výkopu přivolaný pyrotechnik nalezl a odborně zneškodnil čtyři dělostřelecké miny o průměru 82 mm a osm kusů prázdných nábojnic z dělostřeleckých střel. Jedna mina musela být dokonce odpálena na místě, a to bez nutnosti evakuace obyvatel či jiného opatření.

Po osmé hodině večerní nalezl 37letý muž z Ostravy dělostřeleckou minu ráže 300 mm, a to na poli v katastru obce Darkovice. I tuto munici pyrotechnik na místě zneškodnil a následně jí odvezl k odbornému znehodnocení.

 

 

Opava 13. května 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem