Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. května 2023

Zprávy z ÚO Opava (5) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Žádost o svědectví k dopravní nehodě mezi nákladním a osobním automobilem v Komárově

Deset minut po patnácté hodině odpolední 10. května 2023 došlo v prostoru křižovatky ulic Ostravská – Dlouhá a s pozemní komunikací vedoucí k vedlejšímu vjezdu do areálu společnosti Teva) v Opavě, v městské části Komárov ke kolizní situaci mezi nákladním motorovým vozidlem tovární značky Iveco Daily a osobním motorovým vozidlem tovární značky Audi A6 Avant. Jak bylo dosavadním prošetřováním zjištěno, tak 31letý muž z Karvinska řídil nákladní vůz ve směru od Ostravy na Opavu, přičemž v prostoru výše zmíněné křižovatky v levém jízdním pruhu čtyřproudové komunikace předjížděl osobní automobil, který řídil 40letý muž a jenž jel ve svém pravém jízdním pruhu rovněž ve směru na Opavu. V té chvíli došlo k částečnému střetu pravé zadní části náklaďáku s levou zadní části Audi. Shora uvedený 31letý muž na místě dopravní nehody nezastavil a ve své jízdě pokračoval až do obce Otice, přičemž byl neustále pronásledován druhým z uvedených mužů. Na ulici Opavské v obci Otice následně došlo k dojetí nákladního automobilu a po zastavení vznikl mezi oběma muži vzájemný incident se slovním napadením, a to až do příjezdu přivolané službu konající policejní autohlídky z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Dopravní nehodu v opavské městské části Komárov nyní intenzivně prověřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a policejní inspektor prap. Robin Podolinský žádá případné svědky o podnětné informace k předmětnému nehodovému ději či o poskytnutí videozáznamů z palubních kamer ostatních účastníků silničního provozu. Tyto informace a skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 581 případně na mobilní telefon opavských dopravních policistů 735 788 950.

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě mezi dvěma automobily v Kateřinkách

Deset minut po dvacáté hodině večerní 10. května 2023 řídil 58letý muž polské národnosti osobní motorové vozidlo tovární značky BMW po ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách, a to od ulice Rolnické k centru města, přičemž odbočoval doleva na parkoviště u zdejšího sídliště. Podle doposud zjištěných skutečností však odbočoval v době, kdy již byl zleva předjížděn osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda, které řídil rovněž 58letý muž z Opavy. Došlo tak ke střetu levé přední části vozu BMW s pravou přední části automobilu Škoda. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 130 tisíc korun. Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě nprap. Aleš Solnický v této souvislosti žádá případné svědky o informace k celému nehodovému ději případně i o záznamy z palubních kamer v té chvíli zde projíždějících vozidel (například řidič blíže neustanoveného osobního automobilu tovární značky Hyundai, který byl rovněž předjížděn řidičem škodovky). Tyto informace a podněty jsou velmi důležité pro řádné zadokumentování spisového materiálu a toto lze učinit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 581 případně na mobilní telefon opavských dopravních policistů 735 788 950.

Žádost o svědecké poznatky k dopravní nehodě ve Vítkově ze dne 22. dubna 2023

Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Bc. Jan Hort nadále prověřuje dopravní nehodu, ke které došlo v dopoledních hodinách 22. dubna 2023 na ulici Budišovské ve Vítkově a v této souvislosti žádá širokou veřejnost o podnětné informace a další skutečnosti, které by objasnily průběh nehodového děje a které by tak vedly k řádnému zadokumentování spisového materiálu. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 581 případně na mobilní telefon opavských dopravních policistů 735 788 950.

V době mezi devátou a jedenáctou hodinou dopolední 22. dubna 2023 doposud neznámý řidič blíže neustanoveného motorového vozidla jel po parkovišti na ulici Budišovské ve Vítkově, přičemž z přesně nezjištěných příčin narazil do pravé části zadního nárazníku zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky VW Golf Variant a poté odejel neznámo kam. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob pravděpodobně nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun.

Případ podvodného jednání falešného bankéře prověřují opavští policisté

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu, kterého se z blíže neustanoveného místa měla dopustit doposud neznámá osoba tím, že telefonicky kontaktovala 34letou ženu z Opavy a podvodným způsobem jí odcizila z bankovního účtu finanční prostředky ve výši téměř 100 tisíc korun. Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním zjištěno, tak mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou odpolední 11. května letošního roku blíže neznámý pachatel zavolal na mobilní telefonní číslo 34leté ženy z Opavy a sdělil jí, že před chvíli byl napaden její bankovní účet vedený u Raiffeisen Bank a že musí okamžitě své úspory převést na univerzální účet banky, kdy její účet bude vyčištěn, opraven a poté se finanční prostředky převedou zpět na její původní účet. Při tomto poškozené uvedl dva účty a důvěřivá žena tam ve dvou transakcích převedla své finance ve výši 99.994 korun. Následně zjistila, že se jedná o podvodné jednání a případ oznámila orgánům činným v trestní řízení. V této souvislosti jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu finančních prostředků lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Objasnění krádeže slunečních brýlí v hlučínské optice

V těchto dnech policisté z hlučínského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 36letému muži z Opavska, neboť tento měl podle všech doposud zjištěných skutečností pár minut po jedenácté hodině dopolední 20. března letošního roku odcizit v prodejně Optiky v budově Polikliniky na ulici Čs. Armády v Hlučíně volně vystavené sluneční brýle značky Puma v hodnotě okolo 3 tisíce korun. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále prokázáno, že se u shora uvedeného 36letého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který vykonal v polovině září roku 2020. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.

Opava 12. května 2023

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem