Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. července 2016

Opava - Případy krádeží benzínů z osobních automobilů na Vítkovsku a další... (4 případy) 

 

Úmyslné poškození osobního automobilu na ulici Purkyňové v Opavě

V blíže neustanovené době ze 7. na 8. července 2016 doposud neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice Purkyňové v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky VW Caddy. Různými rýhami a vrypy do laku karosérie automobilu vznikla poškozené společnosti celková hmotná škoda ve výši 30 tisíc korun. Případ nyní prověřují policisté z opavského obvodního oddělení, kteří kdykoli přijmou jakékoli kladné informace k osobě pachatele, a to na policejním telefonickém čísle 974 737 651.

 

Odcizení detonačního zvukového zařízení v Budišově nad Budišovkou

O uplynulém víkendu policisté z obvodního oddělení ve Vítkově přijali oznámení představitelů Mysliveckého sdružení ve Svatoňovicích, že jim dosud neznámá osoba odcizila z volně přístupné louky v místě zvaném Šibeník na katastrálním území města Budišov nad Budišovkou zařízení k plašení zvěře. K tomuto přečinu krádeže došlo mezi 5. a 9. červencem letošního roku a odcizením volně instalovaného detonační zařízení značky Oslavan žluté barvy s 10 kilovou propanbutanovou láhví vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 7 200 korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

 

Případ vloupání do sklepní místnosti v panelovém domě na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 10. července 2016 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v nedávné době vloupal do sklení kóje v jednom z panelových domů na ulici Olomoucké v Opavě, odkud odcizil modro-bílo-černou koženou motocyklovou kombinézu značky Biker, motocyklovou ochrannou přilbu modro-bílo-černé barvy značky MTR, motocyklovou kuklu, motocyklové boty černé barvy značky Racing, kožené motocyklové rukavice značky Biker černé barvy, tři rybářské pruty černé barvy, rybářské navijáky, podběráky, vidlice, tašky a dva vojenské batohy, spacáky a karimatky, vše v celkové hodnotě téměř 50 tisíc korun. Na zařízení sklepního prostoru a sklepního boxu vznikla celková hmotná škoda ve výši 1 tisíc korun a případ nyní nadále prověřují opavští policisté a kriminalisté. Policisté územního odboru Policie České republiky v Opavě v této souvislosti žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele či o informace, které by vedly k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na opavské policejní číslo 974 737 651.

 

Případy krádeží benzínů z osobních automobilů na Vítkovsku

Vítkovští policisté z místního obvodního oddělení v těchto dnech prověřují dva případy krádeží pohonných hmot z motorových vozidel.

Oba skutky se staly v noční době z 10. na 11. července letošního roku, kdy v prvním případě neznámý pachatel vyvrtal otvory do palivové nádrže osobního automobilu tovární značky Peugeot 307, který byl zaparkován na volně přístupném pozemku u rekreační chaty v Budišově nad Budišovkou, části Podlesí a odcizil celkem 51 litrů benzínu Natural v hodnotě téměř 1 500 korun, přičemž škoda na voze činí více jak 17 tisíc korun.

K druhému protiprávnímu jednání majetkového charakteru došlo u jednoho z rodinných domů v obci Větřkovice, kdy stejným způsobem bylo ze zaparkovaného osobního motorového vozidla odcizeno 15 litrů benzínu Natural v hodnotě 500 korun. Rovněž i zde poškozením plastové palivové nádrže vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun.

Výše uvedená trestná činnost mající znaky přečinu poškození cizí věci a přečinu krádeže je prověřována vítkovskými policisty a tito kdykoli přijmou jakékoli pozitivní informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů. Poznatky lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 711.

 

 

Opava 12. července 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem