Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 10. září 2021

Zpráva z ÚO Opava (1) - přehled kriminalisty a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Žádosti o svědecké informace ke dvěma dopravním nehodám na Opavsku

Policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě žádají širokou veřejnost o poskytnutí svědeckých informací a pozitivních poznatků ke dvěma dopravním nehodám, které se v uplynulých dnech staly na teritoriu okresu Opava. Tyto kladné informace lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na mobilní telefonní číslo opavských dopravních policistů 735 788 950 případně na opavská policejní telefonická čísla 974 737 575 nebo 974 737 572.

Policejní inspektor prap. Peter Bučko prošetřuje kolizní situaci v dopravě, která se stala pětatřicet minut po šestnácté hodině odpolední 3. září 2021 na ulici Otické v Opavě. V té chvíli 42letý muž z Ostravy řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Panda se zapojeným přívěsem značky Maro a to ve směru jízdy od ulice Hobzíkové k ulici Purkyňové, přičemž z dané ulice Otické chtěl odbočit doleva na účelovou komunikaci vedoucí kolem areálu Městského hřbitova do zdejší zahrádkářské kolonie. Odbočovací manévr však měl provádět v době, kdy již údajně byl předjížděn osobním motorovým vozidlem tovární značky Seat Leon, který řídil 18letý muž z Opavy. Došlo tak ke střetu mezi levou přední částí automobilu Fiat a pravým bokem vozidla Seat, přičemž tento vůz byl pak odhozen na přilehlý sloup veřejného osvětlení. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 65 tisíc korun. V této souvislosti je velmi nutné ustanovit průběh nehodového děje a tedy způsob jízdy, předjíždění a odbočování řidičů obou automobilů.

Deset minut před pátou hodinou ranní 6. září 2021 řídil 39letý muž z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky VW Passat po silnici ve směru jízdy od obce Holasovice na Opavu, kdy mu z pravé silniční příkopy bezprostředně vběhl do jeho jízdní dráhy pes. Došlo tak ke střetu přední částí automobilu s tělem zvířete a k jeho odhození na přilehlé dopravní značení - směrový sloupek. Při této dopravní nehodě ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Policejní inspektorka prap. Mgr. Silvie Meluchová žádá o ustanovení nejen majitele uhynulého psa, kterého si k dalšímu opatření převzal starosta obce Holasovice, ale požaduje také svědecké informace k průběhu jízdy řidiče automobilu a případně i k předchozímu pohybu výše zmíněného zvířete v okolí místa kolizní situace v dopravě.

Opava 10. září 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem