Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. dubna 2016

Opava - Případy vloupání do rodinných domů a dalších objektů na Opavsku a další... (4 případy) 

 

22letá žena z Ostravy páchala majetkovou trestnou činnost v obci Mokré Lazce

Na konci měsíce března 2016 opavská policejní komisařka územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila trestní stíhání 22leté ženy z Ostravy pro přečiny porušování domovní svobody a krádeže, kterých se dopustila tím, že v nočních hodinách ze dne 28. na 29. března letošního roku neoprávněně vnikla na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Petra Bezruče v obci Mokré Lazce a následně se vloupala do přilehlé stodoly, odkud odcizila elektrické kabely různých délek, čímž poškozenému majiteli způsobila celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši více jak 10 tisíc korun.

Své druhé protiprávní jednání spáchala v noční době z 29. na 30. března na ulici Sokolské v obci Mokré Lazce, kdy neoprávněně vnikla na pozemky dvou rodinných domů a zde odcizila pánské jízdní kolo v hodnotě 4 tisíce korun, které však ponechala za plotem pozemku, poněvadž bezprostředně po této své trestné činnosti byla na místě kontrolována a zadržena službu konající policejní hlídkou z obvodního oddělení v Kravařích.

Její případná další trestná činnost je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

Případy vloupání do rodinných domů a dalších objektů na Opavsku

Dne 30. března 2016 policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v dopoledních hodinách téhož dne vloupal do jednoho z rodinných domů na ulici Olomoucké v obci Slavkov, odkud odcizil finanční částky na hotovosti v české, švýcarské a britské měně, dále euro bankovky a šperky ze žlutého a bílého kovu, čímž poškozeným manželům vznikla celková hmotná škoda ve výši téměř 74 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení v Kravařích nyní prověřují případ vloupání do budovy Obecního úřadu na ulici Hlavní v obci Chlebičov. V noční době z 30. na 31. března 2016 se zde doposud neznámý pachatel vloupal, přičemž prohledal několik kanceláří a místností a zde odcizil finanční částku na hotovosti, platební kartu, diktafon, tři fotoaparáty, dataprojektor a notebook, vše v hodnotě téměř 90 tisíc korun. Celá záležitost je prověřována jako přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Dne 1. dubna 2016 zahájili policisté z obvodního oddělení v Hlučín úkony trestního řízení ve věci přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, kterých se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že se v blíže neupřesněné době mezi 29. a 31. březnem letošního roku vloupal do jednoho z rodinného domu na ulici Nový Svět v Hlučíně, části Darkovičky. Z obytných prostor tohoto domu následně odcizil finanční částky na hotovosti v české měně, Euro, Americké dolary, dále pánské náramkové hodinky s diamanty, fotoaparát, dámské pozlacené náramkové hodinky, šperky ze žlutého a z bílého kovu (prsteny, náhrdelníky, náušnice, náramky, přívěšky), přičemž poškozeným manželům a majitelům domu vznikla celková hmotná škoda ve výši přes 340 tisíc korun. Kladné informace k osobě pachatele nebo k nálezu odcizených věcí na hlučínské policejní telefonické číslo 974 737 701.

 

Odcizení dřevní hmoty z lesního porostu na katastru Budišova nad Budišovkou

V blíže neupřesněné době mezi 24. a 29. březnem letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v lesním porostu na katastrálním území města Budišov nad Budišovkou, a to v místě zvané "velké skládky" přečin krádeže tím, že odcizil 6,5 m3 dřevní hmoty (kulatiny o délkách 8 m), čímž poškozené organizaci vznikla škoda bezmála 10 tisíc korun. Šetří policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a kladné informace na policejní telefonické číslo 974 737 711.

 

Opavský 33letý muž se již ve dvou případech dopustil nebezpečného vyhrožování

V dopoledních hodinách dne 29. března letošního roku se protiprávního jednání, a to přečinu nebezpečného vyhrožování, dopustil 33letý muž z Opavy, jenž v dopoledních hodinách před kanceláři v přízemí panelového domu na ulici Zámecký okruh v Opavě slovně vulgárními výrazy napadal a vyhrožoval smrtí přítomné 58leté recepční a 52letému správci domu, což ve jmenovaných vzbudilo důvodnou obavu o jejich život a zdraví.

Stejného přečinu nebezpečné vyhrožování se dopustil několikráte i v průběhu dne 30. března 2016, a to ve stejném panelovém nájemním domě i před ním na ulici Zámecký okruh, kdy opětovně slovně vyhrožoval 58leté ženě z Opavy. Z chodby domu dále vzal jízdní kolo, které zde bylo odstaveno, toto vynesl ven a zde jej odhodil na zem s tím, že v domě žádné kolo stát nebude. Následně také vyhrožoval hlasitým křikem fyzickou likvidací 50letému muži, přičemž tyto vyhrůžky u jmenovaného vzbudily důvodnou obavu o jeho život a zdraví. Vše je nadále v prověřování ze strany opavských policistů z obvodního oddělení v Opavě.

 

Opava 1. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem