Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Novojičínska - 4. května 2022

Zpráva z ÚO Nový Jičín o objasnění drogové problematiky 

NOVOJIČÍNSKO:

Objasnění drogové problematiky na Novojičínsku, nelegální výroba a prodej pervitinu

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně zahájil trestní stíhání 32letého muže z Novojičínska jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také obviněného z přečinu nedovoleného ozbrojování.

Novojičínští policisté a kriminalisté z „TOXI“ týmu na konci měsíce dubna tohoto roku zadrželi shora uvedeného 32letého muže, který měl v přesně neustanovené době od počátku letošního roku do konce dubna 2022 v místě bydliště, a to převážně v prostorách svého rodinného domu a v přilehlé garáži, několikráte nelegálně vyrobit nejméně 300 gramů amfetaminu/metamfetaminu. Tento pervitin následně dále distribuoval na Novojičínsku a Frýdeckomístecku dalším osobám, a to většinou za cenu 900 korun za 1 gram této návykové látky.

Při zadržení obviněného muže zakročující policisté v rámci soudem nařízené domovní prohlídky dané garáže a přilehlého rodinného domu na Novojičínsku zajistili dvě kompletní varny s prekurzory, s různými chemikáliemi, s laboratorním sklem a s dalšími komponenty k celkové výrobě pervitinu, přičemž v jedné z těchto varen byl ještě tak zvaný nedokončený var. Dále byla na místě nalezena i nelegálně držená samonabíjecí útočná (střelby schopná) puška včetně dvou příslušných zásobníků s 63 kusy nábojů, což bylo rovněž zajištěno společně s několika gramy již vyrobeného pervitinu.

U výše jmenovaného 32letého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán pro obdobné protiprávní jednání a chování, a to rozsudkem Krajského soudu v Ostravě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 9 let, přičemž byl podmínečně propuštěn na jaře roku 2020 se zkušební dobou až do poloviny roku 2027. V současné chvíli se tento muž nachází ve Vazební věznici v Ostravě.

Jako případný výnos z této trestné činnosti zajistili novojičínští policisté a kriminalisté v uplynulých dnech u obviněného muže dvě cestovní motorky v hodnotě okolo 400 tisíc korun a celá záležitost je nadále ve stádiu intenzivního vyšetřování.

Opava 4. května 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem