Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Moravskoslezského kraje - 12. února 2022

Zpráva z KŘP Msk Ostrava ohledně kriminality a dopravní nehodovosti 

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ:

V průběhu dnešního dne, tedy soboty 12. února 2022, se policisté a kriminalisté našeho Krajského ředitelství intenzivně zabývají níže uvedenými případy, které se v uplynulých hodinách staly na teritoriu Moravskoslezského kraje.


Přibližně deset minut před druhou hodinou ranní dnešního dne řídil muž ročníku narození 1963 nákladní motorové vozidlo tovární značky Mercedes Sprinter po ulici Plzeňské v Ostravě, v části Nová Bělá, a to ve směru z obce Krmelín do centra města, přičemž mu podle všech doposud zjištěných skutečností bezprostředně vstoupil do jeho jízdní dráhy muž ročníku narození 1994. Řidič dodávky na vzniklou situaci nedokázal jakkoli zareagovat a došlo tak ke střetu těla muže s přední části vozu. Po nárazu chodec upadl na zem a bylo mu způsobeno zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření v ostravském zdravotnickém zařízení. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče dodávkového automobilu negativně, u výše uvedeného 28letého muže bylo prokázáno, že v době kolizní situace v dopravě byl v silně podnapilém stavu se zjištěnou hodnotou 2,5 promile alkoholu. Celá tato záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Městského ředitelství Policie České republiky v Ostravě a rovněž i ze strany ostravských kriminalistů.


V brzkých ranních hodinách sobotního dne bylo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámeno, že na ulici Poštovní v Třinci došlo k vloupání do jedné z místních provozoven, kdy doposud neznámý pachatel odcizil finanční prostředky a různé firemní dokumenty s předběžnou škodou ve výši 160 tisíc korun. Touto trestnou činností majetkového charakteru se nyní intenzivně zabývají třinečtí policisté a kriminalisté z Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených financí, dokumentů a dokladů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.


Velmi tragický případ se odehrál na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Patnáct minut před jedenáctou hodinou dopolední 12. února 2022 zavolali na bezplatnou linku čísla 156 občané jednoho z činžovních domů na ulici Polní v Opavě, že na klepání do dveří jednoho z bytů v I. nadzemním podlaží jim jejich sousedé neotevírají a mají obavu o jejich život a zdraví. Na místo ihned přijela hlídka opavských strážníků Městské policie, která přivolala výjezdové vozidlo Hasičského záchranného sboru a po násilném otevření předmětného bytu byly v obývacím pokoji nalezeny bez známek života tři osoby a jedno zvíře - pes. Ani přivolaná osádka sanitního vozidla již nedokázala zemřelým osobám pomoci. Na místo se během chvíle dostavili i přivolaní policisté a kriminalisté, kteří prvotními úkony a lustracemi v dostupných evidencích v osobách bez známek života ustanovili muže ročníku narození 1965, ženu ročníku narození 1976 a nezletilou dívku ročníku narození 2012. Přítomní hasiči bezprostředně naměřili vysokou hodnotu CO2 (oxidu uhelnatého) ve všech obytných prostorách bytu, byt odvětrali a v koupelně bytu zjistili, že kotel - karma vykazuje svou světelnou signalizací nějakou technickou závadu. V dané záležitosti opavští policisté, kriminalisté a příslušníci hasičského záchranného sboru v této chvíli nadále provádějí intenzivní prošetřování a prověřování, jak k celé tragické události došlo, bude se zjišťovat technický stav kotle - karmy, její pravidelné revize a další nutné okolnosti. U zemřelých osob byly nařízeny zdravotní pitvy.


Toto jsou zatím všechny doposud získané informace k výše uvedeným případům. Bližší informace Vám zajisté mohou být poskytnuty v následujících pracovních dnech. S přáním hezkého zbytku dne a víkendu
 

Opava 12. února 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem