Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Karvinska - 30. července 2020

Zpráva z ÚO Karviná - informace o tragické dopravní nehodě 

Policejní informace ze dne 30. července 2020

KARVINSKO:

Tragická dopravní nehoda osobního automobilu s cyklistou u Českého Těšína

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Karviné nyní zahájil úkony trestního řízení ve věci přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ve věci přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ze kterých je důvodně podezřelý 27letý muž z Českého Těšína.

Na podkladě všech doposud zjištěných skutečností, především z ohledání místa dopravní nehody a z ohledání motorového vozidla je dostatečně odůvodněn závěr, že shora uvedený 27letý muž měl okolo devatenácté hodiny podvečerní 29. července 2020 zapříčinit dopravní nehodu s 85letým cyklistou z Českého Těšína, který utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem a na místě kolizní situace v dopravě zemřel. Po střetu řidič automobilu nezastavil, neposkytl pomoc zraněnému a poškozenému muži a z místa dopravní nehody ujel, přičemž automobil odstavil na ulici Rybářské v Českém Těšíně a utekl.

Tato tragická událost se stala na silnici II. třídy číslo 468 poblíž křižovatky s ulicí Třineckou na katastru města Českého Těšína v okrese Karviná, kdy 27letý muž řídil osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 525 ve směru od Třince k silnici I. třídy číslo  I/11 a z dosud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměrné části komunikace, a to do odbočovacího pruhu, ve kterém jel v protisměru právě výše jmenovaný cyklista, do kterého narazil.

Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Karviné a zároveň také ve vyšetřování ze strany karvinských policistů a kriminalistů.

Opava 30. července 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem