Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 8. června 2017

Bruntál - Dopravní nehody motocyklistů na Bruntálsku a další... (5 případů) 

Dopravní nehody motocyklistů na Bruntálsku

Dne 3. června 2017 bezprostředně po třetí hodině odpolední řídil místní 47letý muž po ulici SPC v Krnově motocykl tovární značky Honda 750, přičemž špatně zareagoval na z parkoviště vyjíždějící osobní motorové vozidlo a prudce zmáčkl přední brzdu. Motocykl tak položil na vozovku a setrvačností dojel po asfaltu až k stojícímu automobilu, do kterého narazil. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun.

Patnáct minut před jednou hodinou odpolední následujícího dne řídil 60letý muž z Opavy svůj motocykl tovární značky BMW mezi Bruntálem a obcí Milotice nad Opavou, kdy při jízdě z mírného klesání a při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, sjel do levého silničního příkopu a zde se přední kolo jednostopého motorového vozu zarazilo do zeminy. Motocyklista přeletěl přes řídítka a při pádu si způsobil zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.

U obou výše uvedených motocyklistů policisté na místě kolizních situací provedli orientační dechové zkoušky s negativními výsledky a obě dopravní nehody jsou nadále v prošetřování a v prověřování ze strany bruntálských dopravních policistů.

Případ fyzického napadení v centru Krnova prověřují policisté

Policisté z krnovského obvodního oddělení 3. června 2017 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že kolem čtvrté hodiny ranní téhož dne v prostoru nočního baru na ulici náměstí Hrdinů v Krnově bezdůvodně fyzicky napadl 19letého muže z Prahy, a to udeřením pěstí do obličeje Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany krnovských policistů a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k objasnění příčiny útoku lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do rodinných domů v Dlouhé Stráni a v Rýmařově

Policisté z obvodního oddělení v Bruntále v brzkých ranních hodinách 4. června letošního roku přijali oznámení o neoprávněném vniknutí do jednoho z rodinných domů v obci Dlouhá Stráň. Jak bylo od poškozeného 52letého muže následně zjištěno, tak tento těsně po půlnoci uvedeného dne sledoval televizi a při tomto zjistil, že po obytných prostorách jeho domu se pohybuje mu neznámá osoba. Jakmile jej pachatel zaregistroval, ihned z místa svého protiprávního jednání, tedy přečinu porušování domovní svobody, přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádeže utekl neznámo kam. Ohledáním místa činu bylo následně zjištěno, že se do domu neznámá osoba dostala vypáčení sklepního okna se škodou ve výši 100 korun a odcizením různých osobních dokladů, platebních karet, dámské peněženky a finanční hotovosti vznikla výše uvedenému oznamovateli celková hmotná škoda na majetku ve výši 6 a půl tisíce korun.

 
Těsně po druhé hodině odpolední 7. června 2017 doposud dva neznámí muži vstoupili na pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Havlíčkové v Rýmařově, kdy se poté vloupali do obytných prostor tohoto domu, nic však neodcizili, poněvadž byli bezprostředně vyrušeni všímavými sousedy a po otevření přízemního okna toalet utekli ve směru na ulici Čapkovou, kde nasedli do přistaveného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda černé barvy a odejeli neznámo kam. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují rýmařovští policisté a rovněž tak jako v prvním výše uvedeném případě i bruntálští kriminalisté a jakékoli poznatky, které by vedly k objasnění případů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Výzva k dopravní nehodě na ulici Nové v Bruntále

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále žádají o informace případné svědky dopravní nehody, která se stala chvíli před půl desátou večerní 5. června 2017 na ulici Nové v Bruntále. Doposud neznámý řidič s nezjištěným motorovým vozidlem zde narazil do drátěného oplocení jednoho z rodinných domů a také do hlavního uzávěru plynu a následně odejel neznámo kam. Podle dosavadního svědectví s největší pravděpodobností řidič osobního automobilu tovární značky Seat Toledo či Cordoba (stříbrné barvy s tmavším odstínem kapoty a střechy) při vjíždění z ulice Nové na ulici ČSA nezvládl řízení, najel do přilehlého břehu a poté přejel do protisměru a zde narazil do plotu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun a k řádnému zadokumentování celého spisového materiálu je zapotřebí ustanovit osobu řidiče neznámého vozu. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 251.

Případ krádeže medníků a medu prověřují bruntálští policisté

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době prvního červnového týdne letošního roku přečin krádeže tím, že na louce za hřbitovem v obci Moravskoslezský Kočov odcizil osm kusů medníků, ve kterých se nacházely včelstva a dále 88 kusů rámečků s voskem a s přibližně 220 kily medu, čímž poškozenému 21letému muži z Bruntálska vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši více jak 62 tisíc korun. Tuto majetkovou trestnou činnost nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské telefonní číslo 974 731 651.

Opava 8. června 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem