Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 29. prosince 2014

Bruntál - V Bruntále způsobila zábavná pyrotechnika zranění 60letému muži a další...(3 případy) 

 

V Bruntále způsobila zábavná pyrotechnika zranění 60letému muži

V dopoledních hodinách dne 22. prosince 2014 zakoupil 60letý muž v obchodním domě na ulici Ruské v Bruntále balení zábavné pyrotechniky, která se skládala z 20 kusů petard v celkové hodnotě 99 korun. Poté odešel do místa svého bydliště n ulici Dlouhé v Bruntále a kolem půl jedné popoledni v kuchyni bytu zapálil zapalovačem knot jedné z petard. Po chvíli chtěl tuto zábavnou pyrotechniku vyhodit z okna, přičemž si však neuvědomil, že okno je zavřené, a když ruku s petardou vložil mezi žaluzie, došlo k explozi. Tlakovou vlnou byla rozbita skleněná výplň okna a vzniklo tržné poranění ukazováku a palce ruky poškozeného, které si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření na urgentním příjmu v krnovské nemocnici. Cizí zavinění na způsobeném zranění nebylo šetřením bruntálských policistů zjištěno, ke zranění dalších osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná jiná škoda na majetku. Orientační dechovou zkouškou však byla výše uvedenému muži naměřena pozitivní hodnota bezmála 2,1 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování.


18letý muž naboural na ulici Sv. Ducha v Krnově do několika zaparkovaných automobilů

Dne 27. prosince 2014 těsně před druhou hodinou ranní řídil 18letý muž z Města Albrechtic po ulici Sv. Ducha v Krnově osobní motorové vozidlo tovární značky VW Passat, a to ve směru od ulice Soukenické k Hlavnímu náměstí, přičemž na místy zledovatělém povrchu vozovky dostal smyk, přejel do protisměru k levému okraji komunikace a zde postupně narazil do čtyř zaparkovaných osobních automobilů značek Renault Thalia, Opel Zafira, Seat Altea a Opel Astra. Kromě řidiče se ve voze VW nacházel i 23letý muž z Krnova, přičemž ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Na místo dopravní nehody se chvíli poté dostavil i 32letý majitel vozidla VW Passat z Krnova, který uvedl, že klíče od svého vozu v době kolem půl druhé noční téhož dne zapůjčil výše zmiňovanému 23letému muži, který si měl pouze z auta vyzvednout svou bundu a nikdo neměl s vozidlem dovoleno někam odjíždět. Jak dále uvedl, jeho automobil byl původně zaparkován u krnovské restaurace Zámeček a jízdou tak došlo k neoprávněnému užití jeho majetku. Řidič i jeho spolujezdec uvedli, že po převzetí klíčů společně usedli do volkswagenu a jeli se projet. Orientační dechové zkoušky u všech přítomných osob byly negativní, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 275 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále a také krnovskými policisty z obvodního oddělení, přičemž 23letý muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Případná trestná činnost a přestupkové jednání shora uvedeného řidiče jsou rovněž ve vyšetřování.


Dopravní nehoda chodce s jízdním kolem a dodávkového automobilu u obce Karlovice

Dne 28. prosince 2014 před půl sedmou večerní došlo na katastru obce Karlovice k dopravní nehodě mezi 51letým místním mužem a užitkovým motorovým vozidlem značky Ford Transit, které řídil 26letý muž z Města Albrechtic. Chodec v té době vedl své jízdní kolo ve směru od Karlovic na Holčovice, přičemž podle dosavadního šetření s největší pravděpodobností nešel u pravého okraje komunikace, ale poblíž středu, vlivem své opilosti zavrávoral do levé poloviny vozovky, a to bezprostředně před protijedoucí dodávku. Ač se řidič snažil střetu zabránit a strhl řízení vpravo, přesto došlo k nárazu levého zpětného zrcátka automobilu do těla chodce. Po nárazu zůstal muž ležet na silnici se zraněním lehčího charakteru, následně byl převezen sanitním vozidlem RZS na urgentní příjem do krnovské nemocnice a zde byl hospitalizován s doposud neupřesněnou dobou léčení. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče vozu negativně, obdobný test u chodce však byl pozitivní s naměřenou hodnotou 2,8 promile alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 4 100 korun a vše je nadále v prověřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

 

 

Opava 29. prosince 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem