Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 25. srpna 2017

Bruntál - Případy vloupání do motorových vozidel v okrese Bruntál a další... (2 případy) 

Případy vloupání do motorových vozidel v okrese Bruntál

Chvíli před čtvrtou hodinou odpolední 24. srpna 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na parkovišti u obce Dlouhá Stráň přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se po rozbití okna dveří vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Mitshubishi, ze kterého odcizil autokameru a dva batohy. V nich se nacházely různé oděvní součástky (např. softchelová bunda a větrová bunda), nabíjecí baterie do navigace, různá horolezecká výstroj a výbava, zavírací nůž, dvě peněženky s finančními částkami na hotovosti ve výši 3 tisíce korun, různé osobní doklady, platební karty a stravenky. Poškozeným manželům z Hradce Králové tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 15 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 65.

Mezi třetí a pátou hodinou odpolední téhož dne dosud neznámá osoba rozbila okno dveří osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi, které bylo odstaveno u lesa v katastru obce Stará Ves, v části Žďárský Potok a z kufru automobilu odcizila batoh, v němž se nacházela peněženka s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční hotovostí 6 a půl tisíce korun. V batohu se dále nacházely sluchátka, flash disk a dva svazky klíčů. Poškozené 43leté ženě z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši téměř 12 tisíc korun a tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Rýmařově. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní číslo 974 731 751 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Nálezy munice z období 2. světové války na Bruntálsku

V průběhu dne 24. srpna letošního roku byli ve dvou případech policejní specialisté z Pyrotechnické Expozitury ve Frýdku-Místku přivoláni na Bruntálsko k nálezům nevybuchlé munice pocházející z období 2. světové války a k jejich nutnému bezpečnému znehodnocení.

V sedm hodin ráno v obci Bohušov, část Dolní Povelice nalezl 28letý muž z Bruntálska v korytě místní řeky dělostřeleckou minu ráže 80 mm a stabilizátor miny ráže 82 mm. Místo nálezu do příjezdu pyrotechniků zajistili policisté obvodního oddělení z Města Albrechtic.

Policejní hlídka z krnovského obvodního oddělení pak do příjezdu pyrotechnických specialistů zajistila místo nálezu letecké pumy s označením SD 10, a to na poli v katastru obce Úvalno. Tato nevybuchlá munice byla nalezena chvíli po třetí hodině odpolední při provádění zemědělských prací a rovněž byla bezpečně znehodnocena a odvezena k odborné likvidaci.

Opava 25. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem