Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 22. srpna 2017

Bruntál - Případ výtržnictví intenzivně prověřují krnovští policisté a další... (5 případů) 

Vloupání do chatek v bruntálské zahrádkářské osadě

Policisté z bruntálského obvodního oddělení v těchto dnech intenzivně prověřují případy vloupání do zahradních chatek v zahrádkářské kolonii na ulici Staroměstské v Bruntále. K přečinu krádeže, k přečinu porušování domovní svobody a k přečinu poškození cizí věci došlo v blíže neustanovené době mezi 16. a 18. srpnem tohoto roku, kdy doposud neznámá osoba neoprávněně vstoupila na osm soukromých pozemků a následně se vloupala do osmi zahradních chat různých majitelů, odkud odcizila plynový vařič, dvě aku vrtačky v kufříku s příslušenstvím, aku nůžky, aku šroubovák, kytaru, alkoholické nápoje, cukrovinky, LED televizi, lampu, vrtačku, zavírací pilku, sadu vrtáků, křovinořez a maskáčový klobouk, vše v celkové hodnotě více jak 26 tisíc korun. Na zařízení vznikla škoda zcela zjevně vyšší jak 5 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele této trestné činnosti majetkového charakteru případně k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Odcizení věcí z garáže u rodinného domu v obci Jindřichov

Kolem sedmé hodiny ranní 18. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů v obci Jindřichov, přičemž následně vešel do přilehlé garáže, odkud odcizil motorovou řetězovou pilu, úhlovou brusku a cigarety, čímž byla místnímu poškozenému muži způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 7 tisíc korun. Tento přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Městě Albrechticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele tohoto protiprávního jednání či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na albrechtické policejní číslo 974 731 771.

Vloupání do rekreační chaty v obci Malá Morávka

V blíže neustanovené době mezi 18. a 21. srpnem 2017 se doposud neznámý pachatel po rozbití skleněné výplně okna vloupal do jedné z rekreačních chat na katastru obce Malá Morávka, přičemž odcizil svazky klíčů a k odcizení si připravil i tři láhve alkoholu, které však na místě zanechal a při odchodu vystříkal na podlahu chaty práškový hasicí přístroj. Majitelce z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši jednoho tisíce korun. Tento přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Rýmařově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní číslo 974 731 751.

Dopravní nehody na teritoriu okresu Bruntál

Dne 19. srpna 2017 v jednu hodinu odpoledne řídil 75letý muž z Prostějova osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Punto, a to mezi Krnovem a obcí Krásné Loučky, přičemž na mokrém povrchu vozovky nepřizpůsobil rychlost jízdy, při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, přejel do protisměru a následně mimo silnici, kde se automobil převrátil na střechu. Řidič utrpěl zranění lehčího charakteru a byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 30 tisíc korun.

Přibližně o dvě hodiny později téhož dne řídil 28letý muž z Bohumína osobní motorové vozidlo tovární značky Kia Rio v obci Malá Morávka, kdy se plně nevěnoval řízení, na rovném úseku vozovky přejel do protisměru a čelně se střetl s osobním automobilem tovární značky Škoda Superb combi, jenž řídil 46letý muž z Bruntálu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u osobou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla stanovena na finanční částku ve výši 190 tisíc korun.

V půl čtvrté odpoledne 20. srpna letošního roku došlo v prostoru křižovatky ulic Zeyerova, Květná a Dr. Edvarda Beneše v Bruntále k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia a motocyklem tovární značky Kawasaki. Místní 19letý řidič automobilu nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucímu 43letému motocyklistovi z Bruntálu a po střetu byl motocykl odhozen za pravý okraj komunikace. Celková hmotná škoda na majetku činí 50 tisíc korun, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou mužů negativně a nikomu nebylo způsobeno žádné zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření.

O půlnoci z 20. na 21. srpna tohoto roku 21letý muž z Olomouce řídil osobní automobil tovární značky Škoda mezi Vrbnem pod Pradědem a obcí Pustá Rudná, přičemž při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokrém asfaltu smyk, vyjel za levý okraj komunikace a zde narazil do stromu. Škoda byla vyčíslena na částku 150 tisíc korun, orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně a kromě jeho lehkého zranění byly zraněny i další tři spolucestující osoby ve věku 18let.

Všechny výše uvedené kolizní situace nadále prošetřují policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále. Ti se rovněž snaží objasnit doposud zcela nejasný případ dopravní nehody, ke které došlo chvíli po půl čtvrté odpoledne 20. srpna 2017 v obci Křišťanovice. Podle dosud zjištěných okolností měl zatím neznámý řidič řídit osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megané, se kterým narazil do ocelového zábradlí betonového mostku a následně z místa nehody údajně utekl neznámo kam. Ve vozidle zůstal na předním sedadle spolujezdce sedět 41letý muž z Bruntálu, kterému zranění způsobeno nebylo, a tento přítomným policistům sdělil, že automobil řídila mu neznámá osoba, která utekla. Zakročující policisté žádnou jinou osobu poblíž místa dopravní nehody nenalezli, u výše uvedeného muže provedli odborné měření dechovými zkouškami s naměřenými pozitivními hodnotami okolo 1,5 promile alkoholu v dechu a nyní se zkoumá, zda vůz případně neřídil on. Celková hmotná škoda na majetku činí 25 tisíc korun.

Případ výtržnictví intenzivně prověřují krnovští policisté

V pozdních večerních hodinách 20. srpna 2017 došlo na několika místech v Krnově k přečinu výtržnictví a pravděpodobně i k přečinu poškození cizí věci, což potvrdí až výše vyčíslené škody. Po desáté hodině večerní totiž zatím přesně neustanovené osoby procházely po ulicích Soukenická, náměstí Minoritů, Jesenická, Mikulášská a Revoluční v Krnově, přičemž úmyslně převrácely kontejnery, popelnice a odpadkové koše, poškodily dveře kostela a rozbily skleněnou výplň vitríny. Celková hmotná škoda na majetku dosud stanovena nebyla a toto protiprávní jednání nyní intenzivně prověřují krnovští policisté. Při prvotním šetření policisty z obvodního oddělení Krnov a ze strany strážníků Městské policie Krnov byl poblíže místa činu zastižen jeden z místních 16letých mladíků, který je tak důvodně podezřelý z výše uvedené trestné činnosti a vzhledem k tomu, že byl v době kontroly v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 2 promile alkoholu v dechu), zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na pediatrické oddělení krnovské nemocnice k lékařskému vyšetření, ošetření a na pozorování. Po vystřízlivění byl mladistvý chlapec předán zákonnému zástupci, a to matce. V dané záležitosti se rovněž ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů zjišťuje, kdo a kde osobě mladší osmnácti let poskytl, prodal či podal alkoholické nápoje. Jakékoli informace, které by přispěly k objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

Opava 22. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem