Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 17. srpna 2018

Bruntál - Při noční kontrole krnovské mládeže byl zjištěn silně podnapilý mladík a další... (6 případů) 

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů u Rýmařova

Chvíli po půl desáté dopoledne dne 14. srpna 2018 řídila 35letá žena z Prostějova osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf mezi Rýmařovem a obcí Horní Město, přičemž při projíždění ostré pravotočivé zatáčky dostala na mokrém povrchu vozovky smyk, přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Peugeot Partner, jenž řídila 45letá žena z Bruntálska. Nárazem byl vůz Peugeot odhozen vpravo na svodidla a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160 tisíc korun. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a u obou uvedených žen vyzněly orientační dechové zkoušky negativně. Celá kolizní situace je nadále v šetření ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Silniční kontrola řidiče automobilu v Třemešné prokázala jeho protiprávní jednání

Před desátou hodinou dopolední 14. srpna tohoto roku policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále vykonávala hlídkovou činnost a měření nejvyšší povolené rychlosti v obci Třemešná, přičemž stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Opel Zafira, a to 54letého muže z Bruntálska. Tomuto řidiči byla v obci, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/hod. naměřena rychlost 73 km/hod. Při projednávání tohoto přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bylo lustracemi v dostupných evidencích prokázáno, že shora uvedený 54letý muž má v této chvíli stanoven status neřidič, tedy že nevlastní řidičský průkaz a příslušné řidičské oprávnění, poněvadž má trestním příkazem Okresního soudu v Novém Jičíně vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do ledna roku 2020. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem se v dané věci jedná o důvodné podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dopravní nehoda cyklistky s nezletilým chodcem v Bruntále

Kolem půl čtvrté odpoledne 14. srpna 2018 jela 35letá žena z Bruntálu na svém jízdním kole po bruntálské ulici Jesenická, přičemž při jízdě z kopce ve směru k Černému potoku nedbala zvýšené opatrnosti vůči skupince chodců a přítomných dětí, nepřizpůsobila tak rychlost své jízdy této okolnosti a při projíždění kolem těchto osob došlo ke střetu jízdního kola se 7letým místním chlapcem. Ten při dopravní nehodě utrpěl zranění těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření a s dobou léčení šesti měsíců. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechová zkouška vyzněla u cyklistky negativně. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu a kriminalistů Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Bruntále s tím, zda nebyla naplněna skutková podstata přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Dopravní nehoda řidiče automobilu u Krnova

Deset minut před třetí hodinou ranní 15. srpna 2018 řídil 41letý muž z Krnova osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 206 po silnici mezi Krnovem a obcí Krásné Loučky, přičemž se s největší pravděpodobností plně nevěnoval situaci v silničním provozu, vyjel automobilem za pravý okraj komunikace, kde nejprve narazil do směrového sloupku a poté do meliorační propusti v příkopu. Při této kolizní situaci utrpěl řidič zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60 tisíc korun. Celá záležitost je nadále šetřena ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Při noční kontrole krnovské mládeže byl zjištěn silně podnapilý mladík

Chvíli před půlnocí z 15. na 16. srpna letošního roku službu konající hlídka strážníků Městské policie Krnov přivolala k břehu řeky Opavy na ulici Jiráskovou v Krnově místně příslušné policisty z Obvodního oddělení k součinnosti při prošetřování rušení nočního klidu, tedy ke společnému řešení protiprávního jednání mající znaky přestupku proti veřejnému pořádku. Při tomto bylo zjištěno, že jeden z přítomných 17letých zdejších mladíků je v silně podnapilém stavu, přičemž orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 1,9 promile alkoholu v dechu. Po poskytnutí lékařského vyšetření a ošetření byl mladistvý chlapec převezen zakročujícími policisty do místa trvalého bydliště a následně předán zákonnému zástupci, a to matce. Celá záležitost je nyní nadále v prověřování ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů, kdy se intenzivně zjišťuje, kdo osobě mladší 18 let prodal či podal alkoholické nápoje a přivodil tak nezletilce do silně podnapilého stavu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebylo zjištěno, že by došlo k nějaké škodě na majetku. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění celé věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

Dopravní nehody cyklistů na Bruntálsku

V průběhu dne 16. srpna 2018 museli policisté Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále vyjíždět ke třem nahlášeným dopravním nehodám cyklistů, a to napříč celým bruntálským okresem.

K první kolizní situaci došlo chvíli po osmé hodině ranní na parkovišti jednoho ze supermarketů na ulici Bezručové v Krnově. V té době 26letý místní muž couval z řady kolmo stojících vozů svým osobním motorovým vozidlem tovární značky Audi A6 Avant, přičemž přehlédl za sebou jedoucího cyklistu, a to 76letého muže z Krnova. Po střetu starší muž upadl na vozovku a způsobil si zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši přes 2 tisíce korun a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně.

Půl hodiny před polednem jela 65letá žena z Třebíče na jízdním kole ve Vrbně pod Pradědem, část Vidly, kdy šlapátkem kola narazila do betonového obrubníku při pravém okraji vozovky a upadla na zem. Při tomto utrpěla zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Podle výpovědi cyklistky se na jejím pádu měl podílet řidič nákladního motorového vozidla s návěsem na odvoz dřeva, který v době míjení nákladní soupravy a jízdního kola údajně zavadil o řídítka jízdního kola. Prvotním prověřováním celé záležitosti bylo hovořeno s řidičem výše uvedeného motorového vozidla i s jeho spolujezdcem, kteří však shodně uváděli, že sice úsekem dopravní nehody opravdu projížděli, jenže nemíjeli žádné cyklisty a nikoho tak nesrazili. Celá záležitost je nadále v prověřování a jakékoli informace k této kolizní situaci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 251.

Chvíli před půl osmou podvečerní se dopravní nehoda cyklisty stala i na ulici Komenského v obci Dvorce, kdy na místním parkovišti 11letý chlapec narazil do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Suzuki a způsobil tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 10 tisíc korun. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, nezletilec při jízdě na kole neměl na hlavě upevněnou cyklistickou přilbu a i tento případě je nadále v šetření.

Opava 17. srpna 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem