Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 17. srpna 2017

Bruntál - Mladý krnovský policista s největší pravděpodobností zachránil život 49letému muži a další... (4 případy) 

Dopravní nehodovost v okrese Bruntál

Dne 15. srpna 2017 pět minut před pátou hodinou ranní řídila 66letá žena z Bruntálska mezi obcemi Kunov a Široká Niva osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot, přičemž jí bezprostředně do jízdní dráhy vběhla z levého silničního příkopu lesní zvěř. Na tuto vzniklou situaci již nestačila žena zareagovat a došlo tak ke střetu. Srna na místě uhynula a byla následně předána hospodáři z místního mysliveckého sdružení. Škoda na automobilu činí 20 tisíc korun, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechová zkouška vyzněla u řidičky negativně.

V půl jedenácté dopoledne téhož dne jela 37letá žena z Bruntálska se svým osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia combi od obce Malá Štáhle do centra Rýmařova, přičemž se plně nevěnovala řízení a narazila do před ní jedoucího osobního automobilu tovární značky VW Touran, jenž řídil 38letý muž ze Šumperska. K dopravní nehodě došlo tak, že výše uvedený řidič zareagoval na vběhnutí veverky do jeho jízdní dráhy snížením rychlosti, za ním jedoucí žena rovněž sledovala pobíhající zvíře a svou přední části vozu narazila do zadní části volkswagenu. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 140 tisíc korun. Výše uvedená žena utrpěla zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské Podhorské nemocnici a taktéž byla lehce zraněna i 8letá dívka jedoucí v automobilu značky VW.

V půl šesté podvečer stejného dne jel 10letý chlapec z Bruntálska v obci Lomnice na jízdním kole, přičemž se plně nevěnoval řízení, při objíždění odstaveného nákladního motorového vozidla s přívěsem se ohlédl za sebe, ztratil rovnováhu a narazil do zadní části nákladní soupravy. Řidič tohoto automobilu zde zastavil z důvodu defektu a snažil se pneumatiku vyměnit. Nezletilému chlapci po střetu ihned přivolal lékařskou pomoc, kdy sanitním vozidlem byl tento mladý cyklista převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice s dosud přesně nezjištěným rozsahem zranění.

Patnáct minut po půlnoci 16. srpna letošního roku řídil po ulici Říční okruh v Krnově místní 18letý muž osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia, přičemž bez užití směrového světla odbočoval vlevo na místní komunikaci, kde je to zakázáno dopravní značkou „zákaz odbočení vlevo“, a to rovněž v době, kdy již byl předjížděn osobním automobilem tovární značky VW Passat, jenž řídil 20letý muž z Krnova a předjíždění prováděl v místě, kde je podélná čára souvislá. Došlo tak ke střetu obou automobilů, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60 tisíc korun. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace negativně.

Chvíli před čtvrtou hodinou odpolední téhož dne došlo na ulici Opavské v Rýmařově ke kolizní situaci mezi doposud nezjištěným nákladním motorovým vozidlem s přívěsem šedé barvy, jenž řídila dosud neznámá osoba a osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia, které zaparkovala u pravé krajnice místní 66letá žena. Neznámý řidič projíždějící nákladní soupravy při objíždění automobilu s největší pravděpodobností neodhadl boční odstup a pravou boční stranou přívěsu urazil levé zpětné zrcátko škodovky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a škoda na majetku byla vyčíslena na částku 5 tisíc korun. Řidič nákladního automobilu s přívěsem poté odejel neznámo kam a jeho výslech k předmětné věci je nutný k řádnému zadokumentování celého spisového materiálu.

Přibližně o dvě hodiny později řídila 30letá žena z Krnova v obci Úvalno osobní motorové vozidlo tovární značky Suzuki Swift, přičemž oproti dopravní značce „dej přednost v jízdě“ nedala přednost po hlavní silnici jedoucímu nákladnímu motorovému vozidlu tovární značky Iveco, které řídila 37letá žena z Ostravy. Po střetu došlo k odhození osobního vozidla na poblíže zaparkovaný osobní automobil tovární značky Škoda Octavia, v té chvíli bez pasažérů, a následně vůz Suzuki Swift setrvačností narazil i budovy přilehlé restaurace. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 230 tisíc korun, orientační dechová zkouška vyloučila u řidičky nákladní soupravy předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou a zranění jí způsobeno nebylo. U řidičky osobního vozu dechová zkouška provedena nebyla s ohledem k jejímu zranění a byl u ní nařízení odběr krve při lékařském vyšetření a ošetření ve Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kam byla letecky transportována s blíže neustanoveným zraněním těžšího charakteru. Do krnovské nemocnice bylo k lékařskému vyšetření převezeno sanitkou i nezletilé dítě z automobilu Suzuki Swift. K dalším zraněním zúčastněných osob nedošlo.

V osm hodin večer řídil 48letý muž z Bruntálska v obci Janov u Krnova nákladní motorové vozidlo tovární značky Man s návěsem, přičemž se plně nevěnoval řízení, pozdě si všiml prověšeného telekomunikačního kabelu, o který zachytil horní částí nákladní soupravy. Řidič uvedený kabel tahal chvíli s sebou, než se přetrhl a přitom došlo i ke zlomení dřevěného telekomunikačního sloupu. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo, požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 13 tisíc korun.

K poslední dopravní nehodě dne 16. srpna letošního roku došlo na teritoriu okresu Bruntál pět minut před půl devátou hodinou večerní, a to před obcí Heřmanovice, kde se 52letý muž z Ostravy jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Honda Accord střetl se srnou. Ta mu vběhla bezprostředně do jízdní dráhy ze silniční příkopy a po nárazu zůstala ležet na vozovce. Následně byla předána přivolanému zástupci místního mysliveckého sdružení, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla stanovena na finanční částku ve výši 95 tisíc korun a orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče automobilu negativně.

Všechny výše uvedené dopravní nehody jsou nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Krádež zboží v bruntálském supermarketu má na svědomí 23letý muž

V těchto dnech policisté z bruntálského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže místnímu 23letému muži, neboť tento v době kolem půl páté odpoledne 15. srpna tohoto roku odcizil v prodejních prostorách marketu na ulici Ruské v Bruntále čtyři kusy čokolád v celkové hodnotě 120 korun. Toto zboží si uschoval do kapsy kalhot a po průchodu pokladní zónou bez úhrady byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán bruntálské policejní hlídce a lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudky okresních soudů v Bruntále a v Šumperku k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do dubna roku 2018 a dále k obecně prospěšným pracím ve výměře 300 hodin, které doposud nevykonal.

Kontrola podnapilého cyklisty ze strany rýmařovských policistů

V jedenáct hodin večer 15. srpna 2017 rýmařovská policejní hlídka stavěla a kontrolovala místního 21letého muže, který Rýmařovem projížděl na svém jízdním kole. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že cyklista je v podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,6 promile alkoholu v dechu. Výše uvedený mladý muž předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a celá záležitost bude podle věcné příslušnosti postoupena do správní komise odboru dopravy daného městského úřadu k dalšímu projednání a opatření.

Mladý krnovský policista s největší pravděpodobností zachránil život 49letému muži

Půl hodiny po půlnoci 12. srpna 2017 telefonicky oznámil svým spolupracovníkům na krnovské obvodní oddělení jeden z místních mladých policistů, který se v době svého osobního volna vracel do místa bydliště, že na sídlišti SPC v Krnově viděl muže, jenž silně krvácí. Než stačil strážmistr zjistit, co se stalo, tak jemu neznámý muž vešel do jednoho z panelových domů a následně do nějakého bytu, přičemž zraněná osoba na zvonění a na klepání nereaguje a nechce otevřít dveře. Na místo tak byla ihned vyslána policejní hlídka, která prověřením celé záležitosti zjistila, že je rozbitá skleněná výplň vchodových dveří do domu a na zemi je velké množství krve. Neznámý muž, který se nacházel v zavřeném bytě, na několikeré bouchání, klepání a zvonění nereagoval a byla zde důvodná obava o jeho život a zdraví. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byli na místo přivoláni krnovští hasiči k zákonnému otevření bytu a také sanitní vozidlo s lékařským personálem. Násilný vstup do bytu byl proveden za použití beranidla, kdy všichni službu konající pracovníci integrovaného záchranného systému zjistili, že se v bytě pouze nachází 49letý muž, který je v podnapilém stavu, leží na pohovce v obývacím pokoji, má krvácející řezné zranění na hlavě a na zápěstí. Přítomný lékař poskytnutou první pomocí zastavil krvácení a zraněný muž byl následně převezen k dalšímu lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově. Při převozu zakročujícím policistům uvedl, že od večerních hodin předchozího dne byl v nedaleké restauraci, kde požíval alkoholické nápoje, u vchodu do panelového domu zakopl, nechtěně rozbil skleněnou výplň dveří a o sklo se pořezal na různých částech těla. Zranění si chtěl sám ošetřit, ale toto se mu nedařilo a postupně ztrácel vědomí. Poněvadž nebyly zjištěny takové skutečnosti, že by byla spáchána trestná činnost či jiné protiprávní jednání, bude celá záležitost uložena. Byt si zajistil 26letý syn výše uvedeného muže a rozsah škody na vstupních dveří bude následně z jeho strany uhrazen či opraven.

Opava 17. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem