Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 16. srpna 2019

Opava - Zatajení nálezu či krádež mobilního telefonu v bruntálském Wellnes centru? a další... (6 případů) 

Silniční kontrola řidičky osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Patnáct minut před patnáctou hodinou 13. srpna 2019 policisté z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěli v obci Nové Heřminovy 25letou ženu z Opavska jako řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia. Původně tato žena na výzvu k zastavení nereagovala, odbočila na vedlejší pozemní komunikaci a snažila se ujet. Toto se jí však nepodařilo a po chvíli na opětovné znamení dávané ze služebního policejního automobilu zastavila. Na výzvu zakročujících policistů se podrobila orientační dechové zkoušce s negativním výsledkem, následný test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle bezdůvodně odmítla a na výzvu se rovněž odmítla podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve a moči). Při silniční kontrole předložila pouze svůj občanský průkaz, osvědčení o registraci vozidla a zákonnou pojistku vozu. Provedenými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že je vedena jako neřidič a má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.

Již o den dříve se shora uvedená žena dopustila protiprávního jednání v okrese Opava. Chvíli po třiadvacáté hodině 12. srpna letošního roku totiž policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích stavěla a kontrolovala v rámci běžného výkonu služby v obci Holasovice řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi, a to výše jmenovanou 25letou ženu z Opavska. Orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně, na výzvu se však odmítla podrobit testu na možnou přítomnost omamných či psychotropních látek a jedů v jejím těle. Řidičský průkaz jí zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložila. Lustracemi v dostupných evidencích bylo následně prokázáno, že v současné době má status neřidiče, poněvadž jí byl do srpna roku 2021 rozhodnutím Městského úřadu v Kravařích vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany velkoheraltických policistů pro důvodné podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zatajení nálezu či krádež mobilního telefonu v bruntálském Wellnes centru?

V těchto dnech policisté z bruntálského Obvodního oddělení prověřují oznámení o případu, kdy v době mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou 13. srpna letošního roku 11letý místní chlapec zanechal svůj mobilní telefon značky iPhone 6 v hodnotě 7 a půl tisíce korun v neuzamčené šatní skříňce, která se nachází v pánské šatně Wellnes centra na ulici Dukelské v Bruntále. Zda došlo ke krádeži telefonního přístroje či zda volně odložený mobil nalezla a ponechala si neznámá osoba, je v intenzivním prověřování. V prvním případě by se tak jednalo o přečin krádeže, ve druhém případě o přečin zatajení věci. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění dané záležitosti či k nálezu odcizeného mobilního telefonu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974731 651.

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a chodkyně v obci Dvorce

Patnáct minut po deváté hodině ranní 14. srpna 2019 řídil 33letý muž z Teplic své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda na parkovišti před budovou pošty a prodejny potravin na ulici Opavské v obci Dvorce, přičemž při couvání přehlédl o francouzské holi jdoucí 88letou místní ženu a narazil do ní. Chodkyně po střetu upadla na vozovku a způsobila si zranění těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření, ošetření a hospitalizace v krnovské nemocnici. Orientační dechové zkoušky vyzněly u všech účastníků kolizní situace negativně, k hmotné škodě na majetku nedošlo a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, a to v úzké spolupráci s jejich bruntálskými kriminalisty. V dané záležitosti je totiž důvodné podezření, že se shora uvedený 33letý muž mohl dopustit přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Úmyslné poškození osobního automobilu v obci Milotice nad Opavou

V blíže neustanovené době od patnácté hodiny 13. srpna do osmé hodiny 14. srpna 2019 doposud neznámý pachatel spáchal v obci Milotice nad Opavou přečin poškození cizí věci tím, že před jedním z rodinných domů úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia combi. Poškrábáním laku téměř celé karosérie (kapota motoru, pravý a levý přední blatník, pravé a levé přední dveře) vznikla poškozenému 19letému místnímu muži celková hmotná škoda na majetku ve výši 25 tisíc korun. Tato trestná činnost majetkového charakteru je nyní prověřována ze strany policistů místně příslušného Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly k ustanovení osoby pachatele či k důvodu jeho jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Odcizení peněženky v prodejně potravin v Rýmařově

Přibližně půl hodiny po poledni 14. srpna tohoto roku v prodejně potravin na ulici Jungmannové v Rýmařově doposud neznámá osoba využila chvilkové nepozornosti 72leté místní ženy a odcizila jí dámskou látkovou peněženku žlutohnědé barvy, ve které se nacházely finanční prostředky a různé osobní doklady, vše v hodnotě 1.600 korun. Peněženku měla poškozená žena uloženou v nákupním košíku, který měla údajně neustále pod dohledem. Tento přečin krádeže je nadále prověřován policisty z Obvodního oddělení v Rýmařově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených financí a dokladů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní číslo 974 731 751.

Vloupání do karavanu v krnovské zahrádkářské osadě

Od podvečerních hodin 14. srpna letošního roku do polední doby následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské osadě na ulici Ve Vrbině v Krnově přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek zahradní parcely místní 49leté ženy a následně se vloupal do zde odstaveného obytného karavanu, který slouží jako chatka. Odtud odcizil elektrickou přímočarou pilu značky Park Side zelenočerné barvy, aku vrtačku značky Field Mann světle zelené barvy a rozbrušovačku značky Makita modré barvy, vše v celkové hodnotě 6 a půl tisíce korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného pracovního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

Opava 16. srpna 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem