Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 15. srpna 2017

Bruntál - Dopravní nehody na Bruntálsku a další... (5 případů) 

Dopravní nehody na Bruntálsku

Kolem půl třetí odpoledne 11. srpna 2017 jela po ulici Dvořákův okruh v Krnově místní 42letá žena na svém motocyklu tovární značky Kentoya, přičemž na před ní jedoucí a zastavující automobil zareagovala prudkým zabrzděním, kdy se jí zablokovalo přední kolo a ona i s motorkou upadla na asfaltový povrch vozovky. Při pádu si způsobila zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Ke střetu mezi motocyklem a motorovým vozidlem nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500 korun a orientační dechová zkouška vyzněla u motocyklistky negativně.

V devět hodin ráno následujícího dne došlo k dopravní nehodě dalšího motocyklisty na náměstí Minoritů v Krnově. V té době 70letý muž z Bruntálska řídil svůj motocykl tovární značky Yamaha, kdy na mokré komunikaci dostal smyk a položil své jednostopé vozidlo na bok. Při této kolizní situaci si způsobil muž lehčí zranění a sanitním vozidlem byl následně převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově. Dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu před jízdou a celková hmotná škoda byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun.

Dne 12. srpna 2017 v půl třetí odpoledne jel 45letý muž z Brna v úseku mezi Ovčárnou a Hvězdou na koloběžce, a to ze svahu dolů, přičemž vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou, přejel do levé poloviny silnice, upadl na vozovku a hlavou narazil do kovových svodidel. Z místa dopravní nehody jej převezli pracovníci horské služby na parkoviště u lokality Hvězda, odkud byl letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě s těžkým zraněním. Orientační dechová zkouška u výše uvedeného muže provedena nebyla s ohledem na rozsah jeho zranění a byl u něj nařízen odběr krve. Dále bylo zjištěno, že při jízdě neměl na hlavě upevněnou přilbu a hmotná škoda na koloběžce byla poškozenou majitelkou stanovena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun.

Deset minut před pátou hodinou odpolední 13. srpna letošního roku řídila 50letá žena z Bruntálu v obci Karlovice osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot, kdy při řazení rychlostního stupně nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou, přejela do levé poloviny za okraj komunikace a zde postupně narazila do pařezu stromu, do kovového stožáru a do keříků tújí. Automobil se převrátil na střechu a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 35 tisíc korun. Ke zranění řidičky nedošlo a orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně.

Chvíli před jednou hodinou odpolední 14. srpna tohoto roku řídil 41letý muž z Olomoucka mezi obcí Václavov u Bruntálu a městem Bruntál nákladní motorové vozidlo tovární značky Volvo s návěsem, přičemž na rovném úseku vozovky, a to přibližně 400 metrů před Bruntálem, najel pravou části vozu za okraj zpevněné asfaltové plochy, sjel do příkopy a na přilehlou louku, kde se souprava převrátila na bok. Přitom došlo k vysypání nákladu řepky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 620 tisíc korun.

Všechny výše uvedené dopravní nehody a kolizní situace jsou nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Kontrola silně podnapilého cyklisty v Horním Benešově

Chvíli před osmou hodinou večerní 13. srpna tohoto roku policejní hlídka územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Nerudové v Horním Benešově 32letého muže v Bruntálska, který jel na jízdním kole. Při této silniční kontrole provedli policisté u cyklisty odborné měření dechovými zkouškami, které vyzněly pozitivně s naměřenými hodnotami okolo 2,2 promile alkoholu v jeho dechu. Muž se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a uvedl, že vypil několik piv i odlivek alkoholu. Celá záležitost bude následně postoupena do správní komise odboru dopravy příslušného městského úřadu k dalšímu projednání a opatření.

Případ krádeže nářadí z hospodářské budovy v obci Stará Ves

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Rýmařově prověřují případ přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, ke kterému došlo v blíže neustanovené době mezi 8. a 11. srpnem letošního roku tím, že doposud neznámá osoba neoprávněně vstoupila na pozemek jednoho z rodinných domů v obci Stará Ves a z přilehlé hospodářské budovy odcizila různé druhy nářadí (tři motorové pily, bourací kladivo v kufříku se sadou vrtáků a kotoučovou pilu) v celkové hodnotě bezmála 35 tisíc korun, ke škodě 56letého muže. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného pracovního nářadí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní číslo 974 731 751 či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Nepozornost ženy využila v Bruntále neznámá osoba ke krádeži mobilního telefonu

V době mezi jednou a druhou hodinou ranní 12. srpna 2017 doposud neznámý pachatel spáchal v jedné z restaurací na ulici Požárníků v Bruntále přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil nepozornosti místní 25leté ženy a z volně odložené kabelky jí odcizil mobilní telefon značky Sony Xperia Z3 bílé barvy, různé osobní doklady a platební kartu, čímž vznikla poškozené ženě celková hmotná škoda ve výši 7 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti prověřují policisté z obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci a dokladů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Případ fyzického napadení mezi skupinkami osob v Leskovci prověřují bruntálští policisté

Po třetí hodině ranní 13. srpna 2017 došlo poblíž fotbalového hřiště v obci Leskovec nad Moravicí ke slovní rozepři mezi dvěma skupinkami osob, které následně přešlo do fyzického napadení. Jak bylo dosavadním šetřením zjištěno, tak tři místní muži ve věku 18, 19 a 20 let byli několika osobami napadeni, a to údery pěstí do obličejů a těla. Když se incidentu snažila zabránit 19letá žena z Bruntálu, tak i ona byla fyzicky napadena shozením na zem, přičemž si poranila koleno a dále byla udeřena do břicha, což mělo za následek její lékařské vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici s neustanovenou dobou léčení. Dále byla mladé ženě způsobena škoda na ošacení ve výši jednoho tisíce korun a po napadení jí byl také odcizen mobilní telefon značky Samsung Galaxy A3 zlaté barvy v hodnotě pěti a půl tisíce korun. Ke zranění žádných jiných zúčastněných osob nedošlo a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů obvodního oddělení v Bruntále. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů výše uvedeného přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví, dále poznatky k důvodům jejich počínání a tedy k řádnému objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Opava 15. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem