Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Informace pro pobyt cizinců - Information stay foreigners

Jihočeská policie poskytuje základní informace o změnách, především pobytové agendy cizinců a transformaci cizinecké policie. 

  1. Informace o pobytu cizinců
  2. Informace pro ubytovatele

Na základě rozhodnutí ministra vnitra z října letošního roku dochází od 1. ledna 2011 k transformaci cizinecké policie. Od ledna roku 2011 bude cizinecká policie fungovat v novém modelu. V Praze zůstává ředitelství služby cizinecké policie, pět inspektorátů bude zastřešovat letiště s mezinárodním provozem a zařízení pro zajištění cizinců. Nově vzniká na každém krajském ředitelství policie Odbor cizinecké policie. V každém kraji bude fungovat také regionální pracoviště Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Většina záležitostí týkajících se pobytu cizinců v České republice bude nově vyřizována na pracovištích Ministerstva vnitra, což je změna, která souvisí s transformací cizinecké policie a převodem agendy dlouhodobých víz a dlouhodobých pobytů z cizinecké policie na Ministerstvo vnitra.

Informační plakát vícejazyčný cizinecká agenda.pdf


Novela zákona o pobytu cizinců na území České republiky (zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů) byla dne 21. prosince schválena parlamentem a dne 23. prosince podepsána prezidentem České republiky.


Na Krajském ředitelství policie Jihočeského kraje bude na Odboru služby cizinecké policie působit od 1. ledna 2011 zhruba 130 policistů. I nadále se policisté budou zabývat pobytovými kontrolami, správním řízením, trestním řízením (v souvislosti s problematikou cizinců), kontrolami pravosti dokladů apod.

Další informace o této problematice jsou v několika světových jazycích k dispozici na stránkách Ministerstva vnitra České republiky:

http://www.mvcr.cz/clanek/zmeny-v-oblasti-vstupu-a-pobytu-cizincu-na-uzemi-cr-pripravovane-pro-rok-2011.aspx
 

informační letáky:

Info leták CZ_Jihočeský kraj.pdf

Information stay foreigners ENG_South_Bohemia_Region.pdf

Info RUS.pdf

Info VIET.pdf

 

Od 1. 1. 2011 se také mění spádové oblasti pracovišť. Změny působnosti Odboru cizinecké policie a adresy nových pracovišť Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra v Jihočeském kraji jsou uvedeny podrobněji v připojených odkazech i v dalších jazycích.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

30. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem