Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o sdělení informací k dopravní akci

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatel žádá o sdělení informací k dopravní akci

Žadatel podal žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Žádám Vás o poskytnutí informace dle zákona č.106/1999 Sb. a to ve věci provedení  akce SPEED MARATHON konané dne 14.8.2020. Jde o tuto informaci:

V odpovědi na můj dotaz (Č. j. KRPT-174832-1/ČJ-2020-0700PI )

 jste uvedli v bodě

ad 1) Klimkovice, ulice Vřesinská u základní školy dle instruktáže, neměřeno .

a v bodě ad 2) Klimkovice, ulice Vřesinská u základní školy neprobíhalo měření.

Požadovaná informace je: Z jakého důvodu nebylo na místě měření, Klimkovice, ulice Vřesinská u základní školy, provedeno měření rychlosti a to přesto, že uvedené místo měření bylo PČR vybráno a v akci SPEED MARATHONU mělo místo ,Klimkovice, ulice Vřesinská u základní školy, ( počet 35 kladných a 3 záporných hlasů ) v rámci okresu Ostrava nejvíce hlasů.“

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil a sděluje, že veřejnost byla do akce zapojena jen částečně a měla možnost navrhovat Policii České republiky místa, která považuje za riziková a to prostřednictvím webového portálu www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon. Hlasování o možných místech pro měření bylo možné v rámci měsíce února 2020.

Samotná akce SPEED MARATHON byla naplánována původně na středu 22. dubna 2020, tedy v době školního roku (proto 35 kladných hlasů v místě Klimkovice, ul. Vřesinská u základní školy, okr. Ostrava). Z důvodu opatření v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě byl termín akce přesunut na pátek 14. 8. 2020, tedy v době školních prázdnin.

Po vyhodnocení a analýze místa k měření rychlosti Klimkovice, silnice č. III/4693, ul. Vřesinská u základní školy (oba směry), které by mělo zároveň splňovat podmínky bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a situováno tak, aby nedošlo k ohrožení účastníků silničního provozu či příslušníků Policie ČR nebylo provedeno měření rychlosti z důvodu neúčelnosti.

vytisknout  e-mailem