Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o jména policistů

Žadatelka zažádala o jména policistů a informace o doručení písemností 

Dne 19. 10. 2012 byla doručena na Policejní prezidium ČR  žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“). Žádost ze dne 15. 10. 2012 se týkala poskytnutí jmen policistů a informací o evidenci a doručení čísel jednacích a stížností, přičemž byla postoupena dle příslušnosti k vyřízení Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
 
Povinný subjekt žádost posoudil a poskytl odpovědi na všechny dotazy uvedené v žádosti.
 
Dotaz: „ze dne ...... kdy jsem volala telefonicky linku 158 kvůli ....   rodiny ..... , kteří policisté byli tohoto dne vysláni na mou adresu“
Odpověď: Vaše telefonické oznámení, které policisté přijali, bylo postoupeno k vyřízení Městské policii ... . Příslušníci Policie ČR nebyli na místo vysláni.
 
Dotaz: „dále žádám o jméno policisty, který se dostavil do mého bydliště ... dne ... . a přestavil se jako ... a jméno policisty, který tohoto policistu ke mně tohoto dne vyslal.
Odpověď: Nelze zjistit, zda se v uvedený den a dobu dostavil do místa Vašeho bydliště příslušník Policie ČR. Z uvedeného důvodu nedisponujeme ani informací, kdo policistu k Vám vyslal.
 
Dotaz: „zda výše uvedená čísla jednací jsou opravdu řádně evidována“
Odpověď: Ano, všechna Vámi uvedená čísla jednací jsou Policií ČR řádně evidována.
 
Dotaz: „zda mé stížnosti byly doručeny na oddělení a místa k tomu určená na Polici .... .“
Odpověď: Ano, Vaše stížnost přijatá Policejním prezidiem ČR (vedeno pod č.j. ...) byla postoupena Krajskému ředitelství policie Ostrava (následně vedeno pod č.j. ...), přičemž ji prošetřovali policisté oddělení vnitřní kontroly ... .
 
Zbývající část žádosti, týkající se konkrétně sdělení jmen obsluhy linky 112, cituji: „a jména těch co měli službu na telefonní lince 112 dne ... asi kolem ... hod. kdy jsem na tuto linku také volala…“ povinný subjekt dle § 14 odst. 5 písm. c) zákona č. 106/1999 Sb. odložil (Č.j. ...) a tuto skutečnost Vám v zákonné lhůtě sdělil.
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem