Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k provozu střelnice

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

1) Žádám tímto o poskytnutí informace o výsledku místního šetření na Střelnici v ...., kdy byl podán podnět, na základě několika telefonických oznámení občanů bydlících v blízkosti střelnice. Podnět byl předán Obvodnímu oddělení ..... Střelba na střelnici byla provozována minimálně od 10:00 hod. do 14:00 hod.

Službu konající policista mé osobě následně v 14:26 hod. telefonicky sdělil, že provoz na střelnici má výjimku na základě stanoviska odboru bezpečností politiky MV-159092-8/OBP-2020.

Střelnice .... není střelnicí v majetku Policie ČR. Je to soukromý subjekt, provozovna, sportoviště – střelnice, kde je nutné se řídit mimořádným opatřením č.j.: MZDR 13361/2020-1/MIN/KAN, ze dne 26. 3. 2020, čl.I. bod 6.

2) V případě, že výjimka je udělena, žádám o sdělení, na základě jaké výjimky provozuje subjekt svou provozovnu - sportoviště a nemusí dodržovat výše uvedené mimořádné opatření.

3) Žádám o zaslání výsledku šetření. V případě rozhodnutí o přestupku, žádám o zaslání v anonymizované verzi.

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje Vám k jednotlivým bodům následující informace:

K bodům č. 1) a 3):
Dne ... bylo přijato Vaše oznámení související s provozováním Vámi specifikované střelnice, které bylo zaevidováno obvodním oddělením .... Policisté budou v této věci vedené pod č. j. ... provádět šetření, které dosud není ukončeno, informace o jeho výsledku tedy dosud neexistuje. Dle  § 3 odst. 3 InfZ se informací pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, který je určitým způsobem zaznamenán. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

Obecně lze k požadavku o zaslání „rozhodnutí o přestupku“ doplnit, že jakožto oznamovatelku Vás obvodní oddělení ... vyrozumí do 30 dnů o provedených opatřeních.

K bodu č. 2):
ak je výše uvedeno, policisté k prověření Vašeho oznámení provádějí nezbytná šetření. K tomu pouze doplňujeme, že provoz střelnic se řídí stanoviskem odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra ČR v návaznosti na vývoj epidemiologické situace a na kroky vlády České republiky v uvedené oblasti. Aktuální stanovisko „Provádění správních činností na úseku zbraní, střeliva a munice v době vyhlášeného nouzového stavu od 27. února 2021“ je veřejně dostupné, zveřejněno zde:  https://www.mvcr.cz/clanek/provadeni-spravnich-cinnosti-na-useku-zbrani-streliva-a-munice-v-dobe-vyhlaseneho-nouzoveho-stavu-od-27-unora-2021.aspx .

vytisknout  e-mailem