Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečnostní opatření

Žádost o informace k bezpečnostnímu opatření, fotbalové utkání 

Dotaz a odpověď:

S odvoláním na zákon č. 106/1999 Sb. ve znění pozdějších předpisů o svobodném přístupu k informacím žádám o tyto informace:

  • Kolik příslušníků Policie ČR se zúčastnilo bezpečnostních opatření souvisejících s pořádáním fotbalového utkání dne 11.11.2018 mezi Slezský FC Opava a FC Baník Ostrava v Opavě, případně v jiných souvisejících datech (den před a den po tomto utkání)?
  • Z kterých územních odborů Policie ČR se této akce zúčastnilo příslušníků?
  • Kolik činily náklady na výše uvedená bezpečnostní opatření a to především mzdové a materiálové náklady (např. phm…)?“

Povinný subjekt žádost posoudil. K první a druhé odrážce Vašeho dotazu poskytujeme následující informace:

Bezpečnostního opatření vyhlášeného na 11. listopadu 2018 v souvislosti s konáním fotbalového utkání Fortuna ligy mezi mužstvy Slezský FC Opava a FC Baník Ostrava se zúčastnily stovky policistů Policie České republiky. Jednalo se o policisty územního odboru Opava, územního odboru Karviná krajského ředitelství, Městského ředitelství policie Ostrava, dále se zúčastnili zejména policisté speciální pořádkové jednotky, zásahové jednotky, služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství a policisté v rámci zřízeného antikonfliktního týmu. Na opatření se podíleli také policisté pořádkových jednotek Krajských ředitelství policie Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského a Ústeckého kraje.

Ke zbývající třetí odrážce žádosti povinný subjekt sděluje, že požadované informace neexistují ve Vámi vyžádané podobě a povinný subjekt zároveň nemá zákonnou povinnost danými informacemi v tomto formátu disponovat. Není vedena samostatná evidence nákladů k tomuto bezpečnostnímu opatření. Znamenalo by to vytváření nové informace, a to velice složitým procesem, který by zároveň nemohl vést k přesnému vyčíslení, tzn. požadovanou informaci není možné relevantně vytvořit. Obtížné by pak bylo zejména určení, jaká část pohonných hmot byla spotřebována pouze v souvislosti s bezpečnostním opatřením.

Režim InfZ nestanovuje povinnost vytvářet informace ve smyslu § 3 odst. 3 InfZ pro účely zpracování odpovědi podle konkrétních dotazů žadatelů. Tato činnost je naopak z působnosti InfZ vyloučena dle ustanovení § 2 odst. 4 InfZ. Dle tohoto ustanovení se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

vytisknout  e-mailem