Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace, opatření

Ostrava: Dny NATO…, informace zejména k dopravě 

Již několik let nazpět jsme s dostatečným předstihem informovali veřejnost o opatřeních zejména v oblasti dopravy v souvislosti s akcí Dny NATO…, která se koná o nadcházejícím víkendu na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě. Organizátoři již zveřejnili, že s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci proběhne akce letos v odlišném režimu, tedy bez návštěvníků.

Diváci budou mít možnost sledovat dění na ploše v živém přenosu v televizi či na sociálních sítích organizátorů. Areál bude totiž pro diváky uzavřen. Organizátoři také již avizovali, že pro zvýšení bezpečnosti osob bude rovněž omezen vstup na pozemky Moravskoslezského kraje v okolí letiště (tzn. vně areálu). Platí rovněž zákaz užívání bezpilotních letounů v době a místě konání akce.

Akce není zrušena, přičemž na letišti budou o víkendu probíhat dynamické ukázky. Mimo jiných se v neděli na ploše představí také příslušníci moravskoslezské zásahové jednotky, kteří za podpory a využití speciální techniky, jako je vrtulník či útočná platforma, zakročí proti útočníkovi ohrožujícímu dav. Na obě dopoledne naplánovali organizátoři poděkování nasazeným v první linii – těm, kteří na jaře během nouzového stavu přispěli ke zvládnutí koronavirové situace. Mezi oceněnými hosty bude v neděli dopoledne i řada policistů.

Pár informací z oblasti dopravy: Akce je bez veřejnosti, letos tudíž nebude zřízeno žádné centrální parkoviště. Nastanou však určitá omezení v dopravě, která naznala oproti předešlým létům několik změn – dojde k uzavření příjezdových cest mezi Novou Horkou, Petřvaldem a Košatkou, důsledkem čehož nebude možný vjezd do Petřvaldíku. Policisté budou v místě a okolí standardně dohlížet nad dodržováním pravidel silničního provozu. Řidiče žádáme, aby respektovali pokyny policistů a dbali dopravního značení. Pro případ jakýchkoliv dotazů na téma dopravy bude o víkendu v provozu speciální informační linka, kterou budou obsluhovat policisté – číslo je +420 723 759 733.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 16. září 2020

vytisknout  e-mailem