Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace o zrušení akce

Páteční akce - Řidiči, máte zimní pneumatiky?- je z technických důvodů zrušena.  

Děkujeme za pochopení.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
 
----------------                 původní zpráva z 3. listopadu 2009          -----------------------------------------------------
 
Nadešlo zimní období, včetně namrzlých vozovek a prvního sněžení. Někteří řidiči na nastalou situaci buď zapomněli, nebo se domnívají, že je stále čas a otálejí s výměnou letních pneumatik za zimní.
 
Policisté dálničního oddělení Ostrava se rozhodli uspořádat dopravně preventivní akci, na které by řidiče upozorňovali, že výměnou pneumatik mohou snížit nejen počet nehod, ale co je hlavní, snížit i počet zraněných. Zodpovědným chováním mohou takto řidiči dokonce zachránit lidský život – přilnavost zimních pneumatik je na namrzlém, zasněženém povrchu nesrovnatelně lepší a brzdná dráha kratší.
 
Vedoucí dálničního oddělení Ostrava npor. Mgr. Jiří Pátra Vás srdečně zve na tuto dopravně bezpečnostní akci. Bude se konat tento týden v pátek, 6. listopadu 2009, v době od 9 do 11 hodin na místě určeném řidičům k odpočinku u benzinové čerpací stanice Shell (u KFC) v Ostravě, části Antošovice. Jedná se o dálnici D1, 368. kilometr ve směru na Bohumín.
Svou účast na akci předběžně přislíbili zástupci BESIPu pro Moravskoslezský kraj a firmy Barum. Policisté také jednali s představiteli Územního střediska záchranné služby Moravskoslezského kraje – na místě by měl být sanitní vůz s figurínou, na které si budou moci řidiči vyzkoušet základní resuscitační postupy, zejména umělé dýchání.
 
 
Na  účast zejména, ale nejen, motoristů se těší
 
por. Mgr. Soňa Štětínská

vytisknout  e-mailem