Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Informace o výsledku oznámení na linku 158

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina (dále jen „povinný subjekt“) obdržela cestou datové schránky dne 28. února 2023 podání označené  jako žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen “zákona 106/1999 Sb.,“), ve kterých žadatel požaduje tyto informace:

„ Žádost o poskytnutí informace
podávám žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., zákona o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů o tom jak bylo vyřízeno moje telefonické oznámení ze dne 12. února čas 11:51 k mému ohlášenému přestupku na  Policie Humpolec v ulici Na Kasárnách (Humpolec) o parkování vozidla na zákazu zastavení. "

Povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. posoudil žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace:

Telefonické oznámení se týkalo podezření z přestupku na úseku dopravy, konkrétně parkování vozidla na zákazu zastavení v ulici Na Kasárnách v Humpolci dne 12. února čas 11:51 hodin. Na místo byla vyslána policejní hlídka. Policisté zjistili, že vozidlo, které se mělo podle oznamovatele dopouštět přestupku na úseku dopravy, zajišťuje zásobování místní provozovny. Tuto skutečnost si policejní hlídka na místě ověřila. Nejednalo se tedy o přestupek v dopravě. Ve stejný den v 11:55 hodin žadatel volal opakovaně na obvodní oddělení Humpolec a opakovaně jste žádal příjezd hlídky na místo, které jste označil a kde mělo dojít ke spáchání přestupku. Byl jste informován, že hlídka je na místě a věc je vyřešena, protože se nejedná o přestupek.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
13. březen 2023

 

vytisknout  e-mailem