Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace o trestu

Žádost o sdělení trestu 

Žádost o informace a odpověď povinného subjektu:

--------------------------------------------------------

Vaše žádost zněla, cituji:

Žádám tímto o sdělení informace o formě trestu pro tři příslušníky ostravské policie, proti kterým bylo vedeno kázeňské řízení za to, že letos na jaře na fotografii pózovali s odsouzeným vrahem Jiřím Kájínkem a výrazným způsobem tak snížili vážnost Policie ČR v očích veřejnosti.

Vaši žádost dále opíráte o veřejný zájem a o to, že udělení „sankce“ a její druh nepochybně vypovídá o úřední činnosti těchto policistů.                                                                                                                                                                        

K žádosti Vám poskytujeme informace (odpověď):

Povinný subjekt konstatuje, že je zřejmé, že se tážete na záležitost ke zveřejněné informaci, kdy bylo konstatováno, že ředitel Městského ředitelství policie Ostrava v rámci neveřejného řízení ve věcech  služebního  poměru uznal  vinnými z kázeňského přestupku tři policisty a uložil jim kázeňský trest dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, přičemž rozhodnutí jsou pravomocná.

Povinný subjekt v rámci posouzení Vaší žádosti shledal, že požadovanou informaci lze poskytnout zejména s ohledem na Vámi deklarovaný veřejný zájem (zmíněná kauza byla medializována), stejně tak i vzhledem k tomu, že tito policisté uvedeným způsobem jednali v rámci výkonu služby. Jde tedy o Vámi zmiňovaný výkon veřejné, resp. úřední činnosti.

Jednalo se konkrétně u všech tří policistů o uložení kázeňského trestu písemné napomenutí podle § 51 odst. 1 písm. a) zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů.

vytisknout  e-mailem