Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace ke skutkům z nenávisti a zaslání dokumentů

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Vážení,

jménem … se na Vás obracím s žádostí o poskytnutí doplňujících informací týkajících se nenávistných incidentů, které se staly na území Vašeho kraje v roce 2021.

K těmto incidentům jste nám již jednou informace poskytli, za což Vám velmi děkuji. Nyní bych Vás ráda požádala o doplnění několika dokumentů.

Konkrétně se jedná o incident . Zde bych požádala o zaslání anonymizovaného usnesení o odložení věci.

Dále incident . Zde bych požádala o zaslání anonymizovaného návrhu na zastavení trestního stíhání spolu s informací, jaké konkrétní státní zastupitelství věc řeší, a pod jakou spisovou značkou může být případ identifikován státním zastupitelstvím.

Dále incident . Zde bych požádala o zaslání anonymizovaného návrhu na podmíněné zastavení trestního stíhání spolu s informací, jaké konkrétní státní zastupitelství věc řeší, a pod jakou spisovou značkou může být případ identifikován státním zastupitelstvím.

Dále incident . Zde bych požádala o zaslání anonymizovaného návrhu na podmíněné odložení podání návrhu na potrestání spolu s informací, jaké konkrétní státní zastupitelství věc řeší, a pod jakou spisovou značkou může být případ identifikován státním zastupitelstvím.

Dále incident . Zde bych požádala o zaslání anonymizovaného usnesení o odložení věci.

Požadované informace prosím zasílejte na emailovou adresu . V případě jakýchkoliv otázek se na mě neváhejte obrátit na této e-mailové adrese nebo telefonicky na čísle ….“

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a k výše uvedeným trestním věcem Vám poskytujeme požadované informace. Dále konstatujeme, že povinný subjekt v rámci vyřizování každé jednotlivé žádosti o informace vždy zohledňuje nejen samotná ustanovení InfZ, ale i obligatorně aplikovatelné základní zásady činnosti správních orgánů uvedené ve správním řádu. Zejména jde v tomto případě o § 2 odst. 4 správního řadu, kdy správní orgán dbá, aby přijaté řešení bylo v souladu s veřejným zájmem a aby odpovídalo okolnostem daného případu. U dané žádosti bylo při posouzení rozsahu poskytnutých informací přihlédnuto ke konkrétnímu žadateli a předmětu jeho činnosti (...).

Ke skutku … Vám v příloze zasíláme anonymizované usnesení o odložení věci pod názvem „… usnesení o odložení věci“.

Ke skutku … uvádíme, že tato věc byla dozorována Okresním státním zastupitelstvím … pod sp. zn. …. Anonymizovaný návrh na zastavení trestního stíhání zasíláme v příloze pod názvem „… návrh na zastavení tr. stíhání“.

Ke skutku … uvádíme, že tato věc byla dozorována Okresním státním zastupitelstvím … pod sp. zn. …. Anonymizovaný návrh na podmíněné zastavení trestního stíhání zasíláme v příloze pod názvem „… návrh na podm. zastavení tr. stíhání“.

Ke skutku … uvádíme, že tato věc byla dozorována Okresním státním zastupitelstvím … pod sp. zn. …. V příloze zasíláme anonymizovanou zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení s návrhem na podmíněné odložení podání návrhu na potrestání pod názvem „… návrh na podm. odložení podání návrhu na potrestání“.

Ke skutku … Vám v příloze zasíláme anonymizované usnesení o odložení věci pod názvem „… usnesení o odložení věci“.

Anonymizace poskytnutých dokumentů byla provedena s přihlédnutím k výlukám z poskytování informací uvedeným v InfZ, zejména ve vztahu k jeho ustanovením § 7 -11.

vytisknout  e-mailem