Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace ke knize

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal poskytnutí následujících informací (doslovný přepis): 

„…Český rozhlas vysílá četbu z knihy ………… což je vyprávění bývalého příslušníka Policie ČR …………… o jeho službě státu. V souvislosti s infomacemi, které tam uvádí, mě zajímá jejich pravdivost. Jistě šlo o informace, které podléhaly utajení či v případě důvěrnosti, šlo asi o informace získané vyšetřováním. Např. informace o návštěvách …………. je překvapivá a běžným lidem nedostupná. Jestliže je však pravdivá, pak vysvětluje některé události 90. let.
Proto požaduji infromaci:

- zda byl …………… zbaven mlčenlivosti v souvislosti s tím, co je obsahem knihy a

- zda před vydáním knihy byla kniha předložena Policii ČR, aby se v ní nevyskytovaly utajované nebo citlivé informace, které mohou poškodit další vyšetřování, prozradit způsob práce kriminální policie, nebo poškodit některé osoby v knize uvedené.…“


Povinný subjekt žádost posoudil: 

Ohledně prvního dotazu podle § 14 odst. 5 písm. c) zákona č. 106/1999 Sb. žádost v této části odložil (požadované informace se nevztahují k působnosti povinného subjektu). 

K druhému dotazu povinný subjekt žadateli sdělil, že nemá informaci o tom, že by bývalý příslušník Policie ČR ……………. předložil knihu Policii ČR. 


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej  
NCOZ SKPV
 

vytisknout  e-mailem