Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Informace k sobotní kontrole harrachovského hotelu

SEMILSKO - Potvrzení hotelových hostů o nezbytnosti jejich cesty do Harrachova prověří správní řízení. 

V sobotu 30. ledna policisté při kontrole jednoho z  harrachovských hotelů zjistili, že se v něm nachází přibližně sedm desítek ubytovaných hostů. Na místě si proto od provozovatele hotelu vyžádali doložení nezbytnosti cesty těchto hostů k výkonu zaměstnání či podnikatelské anebo obdobné činnosti, kterou musí písemně potvrdit  jejich zaměstnavatel nebo objednatel jejich práce. Takový  dokument je nutné  od soboty poskytovateli ubytovacích služeb předložit ještě před samotným ubytováním. Písemnou dokumentaci k  této sobotní kontrole nyní zpracováváme a připravujeme ji pro oznámení  příslušnému správnímu orgánu, kterým je v tomto případě Městský úřad  v Tanvaldu. Ten v rámci své kompetence rozhodne, zda došlo ze strany poskytovatele ubytovacích služeb a ubytovaných hostů k porušení vládního protiepidemického opatření či nikoliv.

Další ubytování hostů deklarované jako ubytování na služební cestě  jsme v jiném ubytovacím zařízení na Semilsku prověřovali stejným způsobem i v neděli. Rozdíl byl jen v tom, že se v něm nacházelo méně hostů než v Harrachově. I v tomto případě  bude o tom, zda někdo porušil nebo neporušil vládní nařízení, rozhodovat  Městský úřad v Tanvaldu.

Ten také případně rozhodne o sankcích, pokud by porušení vládního protiepidemického opatření v souvislosti s poskytováním ubytovacích služeb zjistil.

1. 2. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem