Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace k činnosti Ochranné služby Policie České republiky

Zveřejnění informace podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal sdělení následujících informací:

„Od policejního mluvčího se žadatel dne 30. 8. 2022 dozvěděl, že příslušníkovi Policie ČR, který měl neoprávněně legitimovat redaktora České televize, byl uložen kázeňský trest pro příslušníka Policie ČR, viz https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policista-ktery-obtezoval-stab-ct-dostal-kazensky-trest 40407202#utm_content=ribbonnews&utm_term=%C4%8Dt%20policie%20kazensky&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Žadatel tímto povinný orgán žádá, aby anonymizované rozhodnutí kázeňského orgánu o udělení kázeňského trestu výše uvedeného příslušníka Policie ČR, a to vč. druhu kázeňského trestu, jeho výměry a odůvodnění rozhodnutí, bylo žadateli zasláno prostřednictvím datové schránky žadatele v elektronické podobě. Za předpokladu, že by povinnému orgánu vznikly v souvislosti vyhledáváním informace, žadatel uvádí, že si vyhrazuje zaslat předběžný odhad nákladů na zpracování této žádosti o informace.

Žadateli byly poskytnuty následující informace:

Ochranná služba Policie České republiky nedisponuje Vámi požadovaným rozhodnutím, neboť příslušníkovi nebyl uložen kázeňský trest. Postup příslušníka dne 10. června 2022 vůči novináři České televize v blízkosti Ruského střediska vědy a kultury byl projednán nadřízeným služebním funkcionářem formou ústního pohovoru zaměřeného na základní oprávnění a povinnosti policistů dle zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky a interní akty řízení policie související s jednáním příslušníků policie při provádění služebních úkonů vůči veřejnosti.

vytisknout  e-mailem