Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Info z Ostravy - 29. 12. 2009

Zmizelo čtvrt milionu; Vloupání do kovovýrobny  

Zmizelo čtvrt milionu


Ostravští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
Toho se měl dne 27. 12. 2009 dopustit dosud neznámý pachatel. Trestný čin spáchal v jedné ze zastaváren v Mariánských Horách. Mimo provozní dobu, za použití klíče, vnikl do zastavárny. V místnosti pro zaměstnance opět za pomocí klíče otevřel trezor, z něhož následně odcizil finanční hotovost ve výši 114 000 korun a zlaté šperky v hodnotě 150 000 korun.
Událost policistům oznámil majitel provozovny. Dále uvedl, že v onen den měl službu zaměstnanec, který již v minulosti podobný skutek spáchal.
Kriminalisté provedli ohledání místa činu a zajistili stopy. Pachateli hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  


Vloupání do kovovýrobny


Nářadí za bezmála 300 000 korun odcizil dosud neznámý pachatel z jedné z výrobních hal v Ostravě.
Čin byl spáchán během vánočních svátků. Pachatel poškodil plastové vchodové dveře vedoucí do garáže objektu. Zde poničil další dveře a plastové okno. Poté překonal hlavní vchodové dveře vedoucí do kanceláře, ze které odcizil LCD monitor. Z kanceláří pokračoval do místnosti výrobny. Zde si otevřel hlavní vjezdová vrata. Následně již jen prohledával a cizil. Z výrobny zmizelo velké množství nářadí počínaje svářečkami a bouracími kladivy, přes motorové pily a úhlové brusky až po sekeru a montážní brašnu.
Policisté po nahlášení a příjezdu na místo toto ohledali, zajistili stopy a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Za ně stanoví trestní zákon až tříletý trest odnětí svobody.  
 

vytisknout  e-mailem