Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici

Zatímco jedna policejní hlídka ošetřovala zraněného, druhá zadržela trojici podezřelých. 

Kriminalisté druhého policejního obvodu pracují od středy 25. listopadu na případu loupeže, který začal kolem půl desáté večer oznámením na linku 158. Oznamovatel v něm uvedl, že v ulici Na Moráni leží člověk s obličejem od krve. První na místo dorazili policisté pohotovostní motorizované jednotky a ihned zraněnému muži ošetřili krvácivá zranění v obličeji a na hlavě. Ačkoli napadený další zdravotní péči nežádal, policisté z preventivních důvodů na místo přivolali záchranáře. Během ošetření se dozvěděli, že byl muž napaden a zjistili i popis trojice podezřelých. Informace předali hlídkám v okolí s tím, že napadenému chybí doklady, telefon a další věci, které stále ještě otřesený muž nedokázal upřesnit.

O několik minut později si policisté hlídkové služby prvního policejního obvodu všimli mužů odpovidajících popisu, kteří seděli v tramvaji č. 94 jedoucí od místa události směrem do Spálené ulice. Zákrok tak na sebe nenechal dlouho čekat a během několik okamžiků byla trojice mladíků zadržena přímo v tramvaji, bez použití donucovacích prostředků. Na zemi pod sedačkami pak policisté nalezli i některé z osobních věcí napadeného. Ty mu jednadvacetiletí podezřelí vzali v průběhu rvačky, i poté, kdy vlivem úderu upadnul do bezvědomí. Vše v celkové výši přesahující čtyřicet tisíc korun. Celý konflikt  zachytila bezpečnostní kamera umístěna na zdi domu nedaleko od incidentu.

Případ je v současné době prověřován pro podezření z trestného činu loupež, za což hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 1. prosinec 2020

vytisknout  e-mailem