Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Incident v bytě

Policisté museli zasahovat proti ozbrojenému muži, který podle oznámení ohrožoval členy rodiny zbraní. 

Ve čtvrtek v noci vyjížděli pražští policisté do ulice 5. května v Praze 4 do jednoho z domů, kde se podle oznámení nachází opilý muž, který střelnou zbraní ohrožuje svou rodinu a vyhrožuje sebevraždou. Na místo se proto sjelo hned několik policejních hlídek, které zjistily, že se incident odehrává ve 3. patře domu a v bytě, u kterého jsou otevřené dveře na chodbu. Jelikož bylo z bytu slyšet natahování závěru zbraně, policisté několikrát muže vyzvali, aby vyšel ven a vzdal se. Tyto výzvy byly po chvíli vyslyšeny, muž skutečně z bytu vyšel a v ruce držel pistoli. Policisté proto museli proti muži použít donucovací prostředky a zadrželi ho.

Následně zjistili, že se v bytě nachází jeho manželka s dítětem, kteří nejsou zraněni. V bytě pak také našli celkem 5 legálně držených zbraní. U jedné, z nich zjistili podezření na nedovolené úpravy, kvůli kterým se ze zbraně dá pravděpodobně střílet bez přerušení, takzvaně dávkou. Muži byly všechny zbraně po výzvě, které vyhověl, odebrány. Ještě na místě se devětačtyřicetiletý podezřelý podrobil dechové zkoušce, která ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. Poté byl odvezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde zůstal hospitalizován.    

Celý případ je nyní prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů nedovolené ozbrojování a nebezpečné vyhrožování, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 5. 2016

vytisknout  e-mailem