Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Incident na Chodově - Aktualizace

Kriminalisté pracují na objasnění závažného trestného činu, který se stal včera ve večerních hodinách na pražském Chodově. 

Kriminalisté krajského ředitelství pracují na objasnění závažného trestného činu, který se stal včera večer v ulici Hrudičkova na pražském Chodově. Z dosud nezjištěných příčin tam kolem dvaadvacáté hodiny dva neznámí útočníci napadli dvojici mladíků a způsobili jim bodná zranění v horní části těla. Napadení /23 a 24 let/ byli ihned po incidentu okamžitě odvezeni do nemocnice k ošetření.

Případ, který je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, je na samém prvopočátku a další poskytnuté informace by vzhledem k jeho závažnosti mohly zmařit účel vyšetřování a řádné objasnění věci.

por. Mgr.Jan Rybanský - 19. leden 2020

Aktualizace: Na základě vyhodnocení zajištěných stop, šetřením na místě činu a v jeho okolí, získali kriminalisté informace, díky nimž odhalili totožnost trojice podezřelých z útoku. Ti byli v průběhu pondělí postupně zadrženi na různých místech metropole. Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o ozbrojené a nebezpečné muže, využili k jejich zadržení i zásahovou jednotku. Po provedení standardních úkonů byl jeden z nich, pětadvacetiletý muž, obviněn pro trestný čin vražda na dvou osobách ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu tak hrozí, až výjimečný trest. Zároveň byl dán podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Ostatní dva muži jsou v pozici svědků.

por. Mgr. Jan Rybanský – 22. ledna 2020

vytisknout  e-mailem