Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Incident na Černém Mostě

Policejní hlídku ohrožovala skupina výtržníků. Na pomoc jim přispěchaly desítky policistů. 

V sobotu krátce po půl desáté večer hlídka Místního oddělení policie Kyje řešila v Bryksově ulici na Černém Mostě na základě oznámení na tísňovou linku 158 výtržnost několika osob, spočívající v rozbíjení lahví a obtěžování kolemjdoucích. V rámci tohoto zákroku byla skupina výtržníků vyzvána k prokázání totožnosti. Většina osob však výzvě nevyhověla a začala policejní hlídku slovně atakovat. Celá situace se začala vyostřovat a policistům tak hrozilo bezprostřední napadení. Vzhledem k tomu na místo dorazily posily v podobě několika dalších policejních hlídek. Policisté nejaktivnější účastníky potyčky zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. Na policejní služebně nakonec skončilo celkem 11 osob, z toho 4 osoby dobrovolně.

Při zákroku došlo ke zranění celkem dvou osob. Třiadvacetiletý muž, který si podle všeho způsobil zranění sám při snaze o překažení zákroku policisty, ošetření přivolanými záchranáři odmítl. Lékařskou pomoc však nakonec neodmítl dvaadvacetiletý muž, který si po předvedení na policejní služebnu stěžoval na bolest kolena. Toho záchranná služba odvezla na ošetření do nemocnice.

Na základě spekulací a obvinění předvedených, prezentovaných na sociálních sítích, se policie rozhodla vlastními kontrolními mechanismy zákrok prověřit. Z dosavadních výsledků šetření však nevyplývá, že by policisté jakkoli překračovali své pravomoce nebo na zranění osob nesli jakýkoli podíl.

Policie v současné době celou záležitost prošetřuje jako podezření z přestupkového jednání. S ohledem na průběh zákroku i zadokumentovaná zranění byl o celé události informován i dosahový státní zástupce.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová

vytisknout  e-mailem