Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ignoruje zákony

TEPLICE - Ani sdělení podezření muže neodradilo od další jízdy... 

Ignoruje zákony
     Až na tři léta může soudce poslat za mříže 37letého muže, který opakovaně ignoroval uložený trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V neděli večer ho v Dubí kontrolovala hlídka dopravních policistů, kteří zjistili, že muž za volantem nejen, že nemá předepsané doklady, ale navíc řídí pod vlivem návykové látky. Sdělili mu proto podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a propustili ho na svobodu. Hned následující den dopoledne si ale muž sedl za volant znovu, opět byl přistižen policisty a co víc, zase měl pozitivní test na užití omamných a psychotropních látek před jízdou. Ignorant proto putoval na služebnu, kde si převzal další sdělení podezření ze stejného přečinu.
 
Vandal, nebo mstitel?
     Pomsta, vandalství, nebo snad závist? To jsou otázky, které si nyní kladou policisté, stejně jako majitel terénního automobilu, které v Novosedlicích poškodil neznámý pachatel. Ostrým předmětem poškrábal lak na celém vozidle a oznamovateli způsobil škodu ve výši přibližně deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Okradená seniorka
     Přes neustálá varování policistů, preventivní akce a jiná bezpečnostní opatření si stále nedávají lidé pozor na své věci. Důkazem je případ, který se stal včera odpoledně v teplickém obchodním centru. Jednaosmdesátiletá seniorka si na nákupní košík pověsila svou kabelku, čehož v nestřeženém okamžiku využil neznámý lapka, který jí tašku odcizil. Žena přišla o doklady, platební kartu, telefon, peníze a klíče od bytu, po pachateli, který je podezřelý z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní pátrají policisté.
 
Drahý výlet
     Výlet na Komáří Vížku se prodražil lidem, kteří k vrcholu nad Krupkou přijeli osobním vozidlem Škoda Octavia. Neznámý pachatel do zaparkovaného automobilu vnikl a ze zavazadlového prostoru odcizil kabelku, mobilní telefony, notebook a další věci celkem za 43 tisíc korun, dalších šest tisíc bude muset majitel auta vynaložit za jeho opravy. Zloději, který se dopustil svým jednáním hned tří přečinů, hrozí maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Teplice, 28. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem