Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ignoroval rozhodnutí úřadu

TEPLICKO - Muž řídil, i když to má zakázané; Vykradené auto; Ukradený kabel... 

Ignoroval rozhodnutí úřadu

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 36letý muž, který zaujal pozornost strážníků, když vjel k hradu Doubravka, kam je motorovým vozidlům zakázán vjezd. Při jeho kontrole zjistili, že má ústeckým magistrátem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na 12 měsíců, proto přivolali policisty, kteří muži sdělili podezření z přečinu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se u Cínovce vloupal do osobního auta. Rozbil boční okno vozu a odcizil z něj pánskou tašku s doklady a platební kartou, majitel vyčíslil celkovou škodu na 18 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Ukradený kabel

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Teplicích odcizil měděný kabel. Ze silnice I/8 ukradl téměř šedesát metrů kabelu, který vedl mezi lampami veřejného osvětlení. Předběžná škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, neznámému lapkovi hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Úvěrové podvody

     Až dva roky ve vězení by mohla strávit mladá žena, která byla obviněna z přečinu úvěrového podvodu. Je podezřelá, že v prodejně elektra uzavřela smlouvu o revolvingovém úvěru, na jejímž základě jí byl poskytnut úvěr ve výši téměř pět tisíc korun na nákup černé techniky. Žena následně aktivovala úvěrovou kartu, ze které vybrala patnáct tisíc a ještě týž den uzavřela v jiné prodejně další smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup zboží v hodnotě přes pět tisíc korun. Při sjednávání smluv uváděla nepravdivé údaje o výši svého příjmu a navíc do současné doby neuhradila žádnou splátku, u výslechu se k podvodům přiznala.

30. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem