Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

I štětka může být zbraní

DĚČÍN - Internetový padouch; Napaden záchodovou štětkou; Nakupoval bez placení; Proč ? 

Internetový padouch
 
ČESKÁ KAMENICE – Zatoužil po luxusní televizi, a tak si koncem srpna zasurfoval na internetových vlnách, které ho odnesly až ke dveřím padoucha. Po vzájemné dohodě poslal zklamaný muž na účet podvodníka patřičný obnos, leč vykutálený obchodník luxusní bedýnku s obrázky neposlal. Zoufalý nákupčí se obrátil na policii, která v tuto chvíli po výtečníčkovi pátrá. Pokud se ho strážcům zákona podaří dopadnout, vyslechne si nejen obvinění z trestného činu podvodu.
 
Napaden záchodovou štětkou
 
VELKÝ ŠENOV – Co vedlo nazlobeného výtržníka k tomu, že vztáhl ruku na svou oběť,  je v tuto chvíli pod drobnohledem policistů. Napadený návštěvník lipovské restaurace v sobotu večer pocítil na vlastní kůži zuřivost svého známého, jenž ho několikrát fyzicky napadl. Během napadení se nezdráhal sáhnout ani po záchodové štětce a z místa odcházel s mobilním telefonem napadeného.  Způsobená zranění ošetřili lékaři v nemocnici. Útočník čelí prošetřování pohnutek a následků svého činu. V závěru této kauzy může být až obvinění z trestného činu výtržnictví, krádeže a ublížení na zdraví, za což trestní zákoník nabízí až tříletou dovolenou za mřížemi.
 
Nakupoval bez placení
 
DĚČÍN – Vyrazil na nákupy s úmyslem krást. Proč by měl platit za to, co se mu líbí?! A tak si v děčínském obchodním domě strčil za kalhoty lahodnou whisky, prošel pokladnou bez placení a snažil se co nejrychleji zmizet.  Ovšem  jeho vydařený kousek neušel bystrému oku profesionálních hlídačů, kteří mladíka za kasou lapili a kradené zboží mu odebrali. Vykutálený lapka s bohatou minulostí v tuto chvíli již čelí následkům svého nevydařeného počínání, na jehož konci s největší pravděpodobností budou otevřené brány věznice.
 
Proč?
 
DĚČÍN – Během červencových dní učaroval neznámému chmatákovi solární panel, jehož pomocí lze měřit hladinu Labe. Zmiňovaná vymoženost zmizela rukou zloděje z děčínského mostu během první poloviny letošních prázdnin. Kdo je scénáristou této akce? Bude si snad oním přístrojem měřit hladinu svého rybníčku? Byla to krádež na zakázku? Těmto a dalším všetečným otázkám se v tuto chvíli snaží přijít na kloub skupina děčínských policistů, kteří v případě dopadení vykutáleného zloděje nadělí všetečkovi mimo jiné i obvinění z trestného činu krádeže, za což si může posedět v chládku až dva roky.
 
Děčín 8. 9. 2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem