Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

I přes zákaz opakovaně řídil vozidlo

SOKOLOVSKO – Nyní mu v případě prokázání viny hrozí až dvouleté vězení. 

Třikrát během jedenácti dnů zastavili policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří šestatřicetiletého muže, který řídil osobní automobil i přes platný zákaz řízení. Poprvé muže z Plzeňska zastavili 3. července letošního roku v ranních hodinách v Kynšperku nad Ohří. Při silniční kontrole zjistili, že má až do dubna roku 2021 platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

O pouhé dva dny později jel stejným automobilem značky Fiat opět v Kynšperku nad Ohří. V odpoledních hodinách byl znovu zastaven a kontrolován policejní hlídkou a také v tomto případě byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Zatím naposledy měl muž projíždět Kynšperkem nad Ohří v pondělí 13. července 2020. I tentokrát ho policisté zastavili.

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří muži z Plzeňska sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech byl muž umístěn do policejní cely. Následně byl na základě rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově propuštěn na svobodu.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 7. 2020

vytisknout  e-mailem