Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

I přes upozornění usedl za volant

JIČÍNSKO – Během půl hodiny několik protiprávních jednání. 

V neděli 23. ledna kolem 22. hodiny přijali jičínští policisté oznámení od obsluhy čerpací stanice, že se v jejím prostoru nachází zákazník, který odmítá opustit prodejnu, slovně obsluhu uráží, plive na ni a mimo jiné nemá nasazenou ochranu dýchacích cest.

ilustrační fotoilustrační fotoPo příjezdu hlídky na místo bylo zjevné, že je tento zákazník pod vlivem návykové látky, nicméně s policisty spolupracoval, uposlechl výzvy, prodejnu opustil a k výše zmíněnému jednání se doznal. Jelikož měl před čerpací stanicí zaparkované vozidlo, byl policisty upozorněn, aby si zajistil odvoz vozu a za volant neusedal. Radu si však 37letý muž k srdci nevzal, do automobilu značky VW usedl a vydal se na cestu.

Policisté se ihned za vozidlem vydali, nicméně řidič na zákonné výzvy k zastavení vozidla nereagoval a v jízdě pokračoval. Po ujetí dvou kilometrů zastavil na jiné čerpací stanici, kde byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kterou nejdříve odmítl. Poté se však dechové zkoušce dobrovolně podrobil, kdy mu byla naměřena hodnota 2,33 promile. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Zá jízdu pod vlivem alkoholu mu jičínští policisté včera sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti na jeden rok až deset let.

por. Ing. Eliška Majerová
10.2.2022, 9:45

vytisknout  e-mailem