Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

I na Liberecku policisté rozdávali reflexní vesty a preventivní materiál

LIBEREC – V pondělí se v ulici Vratislavická v Liberci konala dopravně preventivní akce zaměřená na viditelnost řidičů a spolujezdců při mimořádných událostech v silničním provozu. 

Být viděn pro ostatní účastníky silničního provozu je velmi důležité. V případě nehody, poruchy vozidla či jakéhokoliv nouzového stání, nachází-li se řidič mimo vozidlo na pozemní komunikaci mimo obec, musí mít vždy na sobě oblečenou vestu z reflexního materiálu. Řidič by měl mít vestu uloženu vždy po ruce tak, aby ji nemusel pracně hledat. Pro bezpečnost celé osádky doporučujeme dovybavit vozidlo vestami pro všechny členy osádky.

Řidiči se mohli v pondělí v odpoledních hodinách setkat s dopravními policisty a policistkou z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje v Liberci, ulici Vratislavická. Policisté řidiče na tuto povinnost upozorňovali a zároveň jim předali pro dobrou viditelnost celé osádky vozidla reflexní vesty pro spolujezdce.

Dopravně preventivní akce nebyla zaměřená pouze na viditelnost řidičů a spolujezdců při mimořádných událostech v silničním provozu, ale řidiči obdrželi také preventivní materiál portálů www.slepivrazi.cz, který se věnuje problematice zraku řidičů a nebezpečí řízení za zhoršené viditelnosti. A zároveň portálu www.roadsafety.cz upozorňující na reakční schopnost řidičů a brzdnou dráhu v případě nevěnování se řízení, například psaním SMS zpráv.  

Policisté během akce zkontrolovali téměř desítku řidičů, kteří měli vše v pořádku. Podobné akce budou realizovány i v nadcházejícím roce.

 


19.prosince 2017
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

P1140087

P1140087 

Detailní náhled

P1140088

P1140088 

Detailní náhled

P1140092

P1140092 

Detailní náhled

P1140093

P1140093 

Detailní náhled

P1140096

P1140096 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem